04.10.2014 Save II – KatPa 4-3

Iltapäiväottelussa Savea vastaan asettui ennakkoon vanha tuttu vastus KatPa. Edellisestä matsista varmaan 10 vuotta. Molemmilla oli tiukka ottelu alla, joten luvassa oli uusi tahtojen taisto. Pisteet eivät tulisi helpolla vaan tarkalla pelaamisella. SaVe 2:lla oli tupla määrä jalkoja ja se enteili hyvää.

Ensimmäisen erän alku oli hieman sekavaa sähläilyä ja molemmat joukkueet hakivat selkeästi omaa pelitapaansa. SaVe II sai kuitenkin tehtyä ensimmäisen maalin. Ajassa 5.06 Juho Helander avasi taas SaVe II maalihanat. Rikkonainen ja ajoittain kovaotteinen peli piti ottelun kiihkeänä mutta myös vaikeasti hallittavana. KatPa onnistui tasoittamaan pelin hyvin nopeasti lukemiin 1-1.

Sekava peli jatkui ja Saven pelatessa ylivoimaa vastustaja iski alivoimalla. Puolesta kentästä heitetty lättypallo tavoitti maalilta KatPan hyökkääjän ja yhtäkkiä tilanne oli yhtäkkiä Katpalle 1-2. Kun ylivoima ei tuottanut tulosta mentiin tauolle lukemissa 1-2.

Toisessa erässä alkoi huomata molempien pelin hitauden. Syötöt hakivat uomiaan, vedot napsahtivat joko ensimmäiseen mieheen tai ohitse maalin. Saven nopeuttaessa vauhtia peli muuttui entistäkin rikkonaisemmaksi. Ajassa 23.41 Katpa onnistui lisäämään johtoaan – mutta Saven pelaajien päät eivät selkeästikään painuneet painuksiin. Edellisessä pelissä oli noustu kahden maalin takaa joten miksi ei nytkin.

Pian syötöt alkoivat napsua kohdilleen ja vedot alkoivat löytää uomiaan. Ajassa 29.34 Rantasen Matin komealla laukauksella SaVe tuli maalin päähän. Video maalista. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin tähän saakka kauden komein yksilösuoritus – tuulennopea kaukista liigassa pelannut Jyri Karjalainen riisti pallon keskialueella ja rynnisti vastustajan maalia kohti. Pieni vartaloharhautus ja peli oli tasan 3-3!

Tasainen peli sai molemmat varpailleen ja virheitä varottiin. Tekopaikkoja ei juurikaan ilmaantunut ja hetken vaikutti kuin molemmat tyytyisivät tasapeliin. Kuitenkin kymmenen minuuttia ennen loppusummerin vihellystä nähtiin vielä yksi maali ja sen maalin teki SaVe II. Oikealta laidalta lähtenyt todella tarkka Timo Javanaisen syöttö löysi puolustuksesta nousseen Matti Kannalan mailan. Pieni kurkutus, kääntö rystylle, napakka rystylyönti ja pallo oli vastustajan verkossa neljättä kertaa! Video maalista

Tarkka puolustus lopussa toi täyden pistepotin SaVe II:lle toisen kerran viikonlopun aikana. Viikonlopun saldona siis täydet pisteet ja helpotus pelijyvän löytymisestä.