16.11.2013 SaVe – Janthers

Sairas Veto lähti jatkamaan viime turnauksen nousukauttaan, kun vastaan asettui neonvihreisiin sommistautuneet Janthersit. Selkeästikin nämä ”wannabe-minnesotan-villit” avasivat maalihanat pienen painostuskauden päätteeksi. Viiden pelatun minuutin jälkeen p-piste-maanuoliainen yllätti maalilla vartioineen Krister ”hot-red-curry-wings” Talvisen pallon ottaessa matkalla muutaman virhepompun. Inhottava rupelli perhana. 1-0 Sairaan Vedon hyökkäykset menivät hieman puskemiseksi, ja tilannekovuus oli kaulttaaltaan lepsua. Puolustukselta unohtunut vihreäpaita pääsikin viimein lakaisemaan kahteen nollaan tyhjiin erän lopulla. 2-0 Janthers sai luotua vaaranpaikkoja savemaalille pystyjuoksuilla pakkien väliin. Talvinen torjui mainiosti pari viritelmää, mutta liika on liikaa… Ajassa 4:34 Janthers lisää johtoaan kolmeen kun täysin yksinäisyydessä ollut janthers-konkari löi yhden käden one-timer-roiskaisunsa pussiin. 3-0 Toisen erän paras ja kenties ainoa todellinen maalipaikka siunaantui mallikkaan syöttöruletin a’la Lasse ”dwayne-johnson” Mikkonen – Ilmari ”tom-selleck” Norppa, Vesa ”kasvata-immun-tapaan-viikset-niin-olet-ehkä-uusi-kari-makkonen?” Herraselle, jonka rysty viuhui hieman ohi typötyhjän Janthers-börsän.

Kolmannen erän puolessa välissä Oskun ranne viuhui hiukan etukulmasta ohi ja Mika ”legenda” Ilmoniemi kolisteli maalivahdin monoa ja tolppia väkevällä nousullaan. Vihdoin ja viimein Sairaan Vedon painostuskausi palkittiin. Ajassa 10:47 Antti ”no-more-penalties-bitch” Sauvola painaa Santeri ”scary-monster-tattoo” Mannisen heittämän siinivalätyn reboundin vastustamattomasti maalivahdin kainalon alta verkkojen perukoille. Hetki tämän jälkeen Lasse ”backhand-forehand” Mikkonen löytää Oskar ”tonight-we-dine-in-Shell” Saarnon, joka tinttaa onetimerillä pallon vuoren varmasti taskuun! 3-2 BOOM BOOM!

Sen jälkeen ajassa 13:47, Santeri ”martymcsorley” Mannisen tarpeellinen laitataklaus tuo vastustajalle yv:n, jonka Jantherit käyttivät tehokkaasti hyväkseen viidentoista sekunnin kuluttua. Lopun lerppu vielä tyhjiin ja loppunumerot 5-2 ovat hyvinkin pitkälti taputellut.

Jo muutenkin siipirikkoiseen SaVe-puolustukseen tuli jälleen jobin postia. Ville ”en-venyttele-ennen-peliä-ja-rikon-ensimmäisen-kylmäjääpussin-Rusan-lattiaan” Kankkunen venäytti takareitensä. Arvioitu lasaretti lienee kahdesta viikosta – kahteen kuukauteen.

Raadin kolme tähteä

*** Osku Saarno – Ennakkoluulotonta peliä – jälleen paljon syötön katkoja, mahtava palloton liike. – Esimerkki, taistelutahto joka vaihdossa. Kapteeni isolla K:lla. – Komea maali tuli palkinnoksi tästä kaikesta.

** Krister Talvinen – Hankalan pelin yksi peruspilareista, antoi mahdollisuuden SaVelle. – Maaleille ei voinut mitään, jokainen kun tuli kenttäpelaajan kardinaalisista merkkausvirheistä. Muutama upea pelastus Krideltä kriittisillä hetkillä 2-0 ja 3-0 tilanteessa luoden toivoa pisteistä. – Hyvä asenne ja ilme loppuun saakka.

* Antti Sauvola Oskun ja Lassen ohella suurimmat onnistujat kentällä. Korkea intensiteetti ja draivi pelissä toi pari kaksiminuuttista, mutta mielestäni tämä välillä kuuluu juttuun. Armoton duunari, joka jaksoi vääntää kulmissa, eikä antanut periksi missään kohtaa. Maali myös palkinnoksi ja se syntyi juuri pelkästään tämän mallikkaan peli-ilmeen ansiosta.