Salibandyseura Sairas Veto

Salibandyseura Sairas Veto ry on rekisteröity 20.07.1999 ja yhdistyksen tarkoitus on tyydyttää jäsentensä pelillisiä tarpeita. Joukkueissa on reilusta kymmenestä aina kahteenkymmeneen reipasta pelaajaa, joilla on yhteinen halu lyödä noin metrin mittaisella mailalla kevyttä reikäpalloa ja saattaa se näin mahdollisimman monta kertaa vastustajan maaliin tai ainakin useammin kuin se käy omassa maalissa. Kyseessä on siis ennen kaikkea joukkuelaji ja joukkueena olemme huomattavasti enemmän kuin yksittäisten pelaajien summa. Lyhyesti, Sairas Veto on sairaan hyvä!

SaVe-2015-04-08

Treenit

SaVe II treenaa keskiviikkoisin Ruskeasuon AC centerillä.

Harjoitusottelut

Jos teidän joukkueelta tai kaveriporukalta löytyy halua ja uskallusta ystävyysotteluun, ottakaa ihmeessä yhteyttä Yhteystiedot-osiossa mainittuihin henkilöihin.

Muuta

Joukkueen koko nimi on Sairas Veto (Ry) ja liiton sarjoissa lyhenteenä on SaVe. Joukkueen kotipaikka on Espoon Tapiola.

Historiaa

Olipa kerran Timo Ratilaisella ja Janne Näräsellä tekemisen puutetta. He olivat kämppiksiä vuonna 1998, jolloin he päättivät perustaa uuden salibandyjoukkueen. Timo oli lopettanut pelaamisen entisessä seurassaan DNA:ssa, joten oli aika saada uutta verta kentille.

Timo ja Janne perustivatkin joukkueen TKK:n (nykyinen Aalto-yliopisto) opiskelijoista, joista joukkue vielä nykyäänkin suurimmaksi osaksi muodostuu. Harjoitusvuorot varattiin parhaimmasta päästä Arena Centeriltä ja sitten vain homma pyörimään.

Kauden 1998-1999 joukkueen nimi oli Musta Surma, rekisteröimätön joukkue. Pelasimme Tapiolan Arena Liigaa, joka oli aivan liian kovatasoinen joukkueellemme, joten jäimme sarjassa viimeiseksi. Pelasimme kuitenkin monta hienoa ottelua taistellen ja tuloksia voi pitää hyvinä, kun ottaa huomioon, että suurin osa pelaajista pelasi ensimmäistä kertaa salibandya.

Kaudella 1999-2000 pelasimme SSBL:n 6. divarin lohkoa 7. Kaksi ensimmäistä ottelua päättyivät tasapeliin, mutta sitten lähti kulkemaan. Voitimme kaikki loput ottelut maalisuhteella 58-32. Voitimme lohkomme ja nousimme 5. divisioonaan. Arena Liigassa jäimme viimeiseksi.

Kaudella 2000-2001 pelasimme 5. divaria ja sijoituimme lohkossa toiseksi viimeiseksi eli 9.:ksi. Vaikka häviöitä tulikin paljon, pelasimme silti hyviä pelejä ja tulevalla kaudella menestys on varmasti parempi.

Kaudella 2001-2002 jatkoimme pelejä 5. divisioonassa, tuloksena viides sija kahdeksalla voitolla, seitsemällä tappiolla ja yhdellä tasapelillä. Menestys oli siis selvästi parempi kuin edellisellä kaudella ja suunta tulee jatkumaan ensi kaudella, tavoitteena ei vähempää eikä enempää kuin suora nousu 4. divariin.

Kaudesta huomasi, että joukkueemme on alkanut tottumaan 5. divisioonan vaativaan tasoon ja pysyi hyvin mukana vauhdissa. Vaikka muutamia rökäletappioita tulikin, niin kokonaisuutena pelit olivat kaudella tasaisia. Lisäksi oli erityisen hienoa huomata, että pystyimme voittamaan lohkon kaksi ylivoimaista voittajaa (Grankulla IFK II ja Ådalens IF), joten jos samanlainen tahtotila saadaan kaikkin matseihin tulevina kausina, tulemme olemaan vahvoja.

Kausi 2002-2003 jää SaVen historiaan yhtenä huonoimmista kausista. Kahdeksastatoista ottelusta tuli viisi voittoa, yksi tasapeli ja kaksitoista tappiota. Sarjasijoitus kahdeksas tai toisin sanoen kolmanneksi viimeinen. Loppukaudesta joukkueen amatöörimäisyys korostui, kun kaikki pelaajat eivät huonosti menneistä peleistä johtuen jaksaneet enää tulla otteluihin. Kautta leimasivat epätasaiset esitykset, alokasmaiset virheet puolustuksessa ja hyökkääjien tehottomuus.

Hyvinä puolina voitaisiin mainita hyökkääjä Janne Näätäsen maalivainu, joka toivottavasti tulevinakin kausina auttaa SaVea matkalla kultaisiin saleihin. Kaudelle 2003-2004 saimme muutaman uuden pelimiehen, joiden johdosta joukkueemme taitotaso on kovempi kuin koskaan aikaisemmin. Uudeksi maalivahdiksi tuli veteraaniveska Söderholmin jäätyä tauolle, JYPissäkin torjunut Harri-Pekka ”HooPee” Pietikäinen. HooPeen haamutorjuntojen lisäksi Jani Sinkkonen ja Markus Björkbacka tulevat SaVen puolustuksen vahvistukseksi, joten puolustuksemme tulee olemaan yksi lohkon kovimmista. Kauden jo alettua mukaan liittyi Tampereella 3-divariakin pelannut hyökkääjä Tommi Peltomo. Alkukausi oli SaVen historian paras, 10 ottelun jälkeen olimme nousseet sarjajohtoon ja pienen hiipumisen jo alettua vielä 14 ottelunkin jälkeen olimme jaetulla kärkipaikalla yhdessä kahden muun joukkueen kanssa. 4 viimeistä ottelusta tuli kuitenkin vain 2 pistettä ja loppusijoituksesi viides, joka oli suuri pettymys hyvän alkukauden jälkeen.

Kaudelle 2004-2005 jouduimme ottamaan harjoituspaikaksi Hakaniemen Arena Centerin Espoon hallisotkujen vuoksi. Muunmuassa sen vuoksi pari pelaajaa jäi pois ringistä mutta tilalle saimme hyviä pelaajia. Taitava ja kovaa laukova Harri Ponkilainen tuli vahvistamaan hyökkäystä, ja Matti Kannala paikkaa Tomas Sandströmin ja Markus Björkbackan puolustukseen jättämää aukkoa.

Kaudella 2005-2006 jatkamme treenejä Hakaniemessä mutta Espoon hallista saamme luultavasti hyvän treeniajan marraskuussa. Markus Björkbacka palasi puolustukseen, jonne lisäksi toivat kokoa ja kovuutta Antti Friman ja Kenneth Ståhls. Hyökkäyspäähän tuli tuoretta juoksuvoimaa Lauri Toiviaisen ja Juho Helanderin myötä.

Kaudella 2006-2007 treenamme Tapiolan uudella Esport Arenalla mutta Hakaniemikään ei pääse unohtumaan, koska pelaamme siellä Play-liigaa. Kauden toiseen divariturnaukseen saamme pitkästä aikaa myös kunnon pelipaidat ja näytämme hieman enemmän joukkueelta. Saimme treenejä vetämään uuden pelaajavalmentajan Mikko ”Laurin serkku” Toiviaisen, jonka opeilla joukkue lähtee taas kerran tavoittelemaan nousupaikkaa 4-divariin. Hyökkäykseen saimme vahvistukseksi Kaarlo Vakkilaisen. Harri Jokinen tuli paikkaamaan Kenneth Ståhlsin jättämää isoa aukkoa puolustukseen.

Kauden 2006-2007 päätteeksi nousimme 4-divariin ja päätimme perustaa seuraavaksi kaudeksi kaksi joukkuetta. Hieman enemmän treenaavan ykkösjoukkueen ja kakkosjoukkueen 6-divariin, jonka rungoksi siirtyi osa vanhemmista SaVelaisista. Kumpaankin joukkueeseen saimme lisäksi monta uutta hyvää ja aktiivista pelimiestä ja kausi 2007-2008 näyttääkin SaVen kannalta erittäin hyvältä.

Kaudella 2007-2008 SaVe 1 sijoittui 4-divarissa toiseksi, mutta nousu 3-divariin tyssäsi karsintaan. SaVe 2 oli lohkon viides mutta 2008-kauden alussa sarjapaikkojen vapauduttua SaVe 2 nostettiin silti 5-divariin.

Kaudella 2008-2009 SaVe 1 sijoittui 4-divarissa kolmanneksi mutta taas karsinta esti nousun. Suomen Cupissa SaVe pääsi toiselle kierrokselle mutta siellä vastukset osoittautuivat liian koviksi. SaVe 2:lle sattui kovatasoinen lohko ja kohtalona oli viimeinen sija ja putoaminen takaisin 6-divariin.

Kaudelle 2009-2010 SaVe 1 menetti muutaman kovan pelimiehen, joita ei saatu kunnolla korvattua vaikka hyviä pelaajia saatiin mukaan vielä kesken kauden. Koko kausi olikin taistelua sarjapaikasta, jossa ei kuitenkaan onnistuttu ja SaVe oli ensimmäinen putoajajoukkue sijoittuen kahdeksanneksi. SaVe 2 pelasi hyvän kauden 6-divarissa sijoittuen neljänneksi ja jääden niukasti suorasta noususta mutta liitto nosti myöhemmin SaVe 2:n 5-divariin kauden 2010-2011 sarjapaikkoja täytettäessä.

Kaudella 2010-2011 SaVe pelasi 5-divaria kahdella joukkueella. SaVe 1 lähti kauteen tavoittelemaan nousua takaisin kovemmille kentille ja SaVe 2 tähtäsi myös hyviin peleihin 5-divarissa. SaVe 1:llä oli nihkeä syyskausi mutta vuodenvaihteen jälkeen peli alkoi kulkemaan ja kevätkaudella SaVe olikin lohkon kovin joukkue menettäen vain yhden pisteen ja voittaen 9 peräkkäistä peliä. Voittoputki jatkui myös nousukarsinnassa, jossa kaatui aikaisemmilta kausilta tuttu SC Kings. SaVe 2 taisteli koko kauden tiukasti sarjapaikan puolesta häntäpään osalta tasaisessa lohkossa ja lopulta sarjapaikka säilyi ”putoamiskamppailussa” JyKe:ä vastaan.

Kaudella 2011-2012 SaVe I pelaa 4-divaria ja SaVe II 5-divaria. SaVe I lähtee kauteen jatkamaan edellisen kauden hyviä esityksiä ja tavoittelemaan sijoitusta kolmen parhaan joukossa. SaVe 2 tähtää hyvään sijoitukseen 5-divarissa. Molempiin jengeihin saatiin useampi vahvistus, mikä auttaa joukkueitamme varsin tasaisilta vaikuttavissa lohkoissa.

Jaaa pikku hyppäys nykyhetkeen:

Save I nousi viime kaudella kabinettipäätöksellä takaisin 3-divisioonaan oltuaan oman 4-divisioonalohkonsa kakkonen ja kaikkien 4-div lohkojen paras kakkonen.

Save II pelaa 5-divarissa

Close Bitnami banner
Bitnami