19.02.2012 SaVe turnausraportti 7/9

Lumimyräkän raiskaaman pääkaupunkiseudun eeppiseen nelosdivariturnaukseen saapui flunssakierteessä painiva SaVe. Peräti lähes 40% joukkueen kapasiteetista oli erinäisistä syistä poissa pelistä.

Alle minuutin pelin jälkeen ”Bermudan-Vesa-Ilmari-Mikko-kolmio” kiskaisi tyylikkään ”klip-kläp-kuvion” päätteeksi pallon Toiviaisen toimesta pömpeliin. Pian Tommi Rämä tarjoili tyhjään tilaan olevalle p-pisteelle Toni Haloselle, jonka klassisen ”tonikierron” päätteeksi tarkka ranne painui yläbörsään. Lasse Mikkonen lisäsi johtoa kauden avausosumalla hienon haasteen päätteksi 3-0:n. Ranko tuli vielä mukaan. 3-1 kavennus painui kaukaa ilman maskia ikävästi pomppien ohi Teemu Miettisen. 3-2 osuman Ranko sarhasi yv:llä kun onetimer löysi vasemmalta laidalta sisään pienen merkkausvirheen päätteksi. Vahvaan miesvartiointiin ajoittain päässyt SaVe sai vastustajan pidettyä pihtiotteessa. Lopullinen niitti ottelulle saatiin kun ”vanha-pori-kaksikko” Vesa ”Zaborsky” Herranen – Pekka ”Dixon” Vihanto karkasivat 2-1 yv-hyökkäykseen, oikein ajoitettu syöttö Herraselta takasi melkoisen kosmeettisen viimeistelyn Vihannolle. Ranko ei enää päässyt ylärimaa lähemmäksi kavennusta. SaVe katkaisi 4-2 voiton myötä pienimuotoisen tappiokierteensä.

Lisää huolia saatiin toiseen otteluun sarjakärki Janthersia vastaan, kun Pete sai ensimmäisessä pelissä osumaa peukaloonsa ja Toni jämähti autollansa lumihelvettiin. Mika ”Saipa” Rautio saatiin avuiksi suoraan Lappeenrannasta, ja hän siirtyi Halosen paikalle Toiviaisen ja Norpan rinnalle.

Mikekeenanmaisella kurinalaisella D-fencellä Janthers saatiin erittäin ahtaalle. Näyttikin että Janthers häkeltyi SaVen sallimasta pallokontrollista omassa päässä. Seinä tuli pian keskialueella vastaan ja SaVen träppi pakotti vastutajan voimakkaasti laitoihin. ”Kukka aukeaa – Kukka menee kiinni”. Valitettavasti Janthers onnistui semi-onnekkaasti räpsäistyä eräjohdon 2-0. SaVen defensiivinen vastahyökkäyspeli alkoi kantamaan hedelmää viimein toisessa erässä. Janthers turhautui SaVen luomaan sumppuun ja pelin painopiste ja tempo saatiin tasautettua. Mika ”tuoreetjalat” Raution yv-osuma toi Saven takaisin peliin ja viimeiseen erään lähettiinkin maalin erolla. Hyvän otteen ja meiningin päätteksi Mikko”tyhjätpois” Toiviainen kiskaisi aivan SAIRAAN VEDON maalivahdista djembaaottaen pömpeleihin. Pelin marginaalia kuvasti minuutin sisään tapahtunut sarja. Mikkonen-Vihanto aikaan sai oikein ajoiteltulla ristiinjuoksulla miljardin dollarin paikan Pekka ”villain” Vihannolle, joka kovasta vauhdista ei saanut pidettyä laukausta tarpeeksi alhaalla. Raadollisesti seuraavasta hyökkäyksestä Janthers iski, kerran miljoonasta onnistuvalla volley-rystysutaisulla. Ilman maalivahtia saatiin kerrankin kunnon loppurytinä, ja hyvitystä aiempaan Vihannon ampuma rynnistys pamahti maalivahdin kengän kärkeen. Tämän lähemmäksi maalia ei päästy. Kirvelä maalin tappio…. hyvin kirvelevä, kuitenkin hienolla ja kypsällä esityksellä sarjan parasta joukkuetta vastaan.