8.2.2014 Ylhäs – Save II

Save lähti kauden kuudenteen turnaukseen hakemaan täyttä pistepottia. Vantaalla pelattu turnaus alkoi aikaisella aamupelillä ja vastaan asteli sarjaa johtava väkivahva Ylhäs. Viimeksi Ylhästä vastaan pelatessa Save unohti maalineduspelin (molemmissa suunnissa) ja tuloksena oli monta merkkausvirhettä ja lopulta tappio.

Tällä kertaa latautunut Save päätti korjata viimekertaiset virheet ja haastaa Ylhäs sen omalla puolustusalueella. Ottelu ehti kuitenkin vanheta 1.42 kun Ylhäs iski Saven merkkausvirheestä!

Sisuuntunut savejoukko ryhtyi kuitenkin toteuttamaan harjoiteltuja pelikuvioitaan ja peli tasaantui nopeasti. Pelissä oli havaittavissa tiukkaa vääntöä ja esimerkiksi kulmatilanteissa ei juuri tilaa annettu. Saven hyökkäykset lähtivät hyvin liikkeelle, mutta tyrehtyivät viimeistään tolppaan.

Toista erää oli pelattu kolme minuuttia kun Ylhäs pääsi iskemään jälleen. Ajassa 18.04 Ylhäs rokotti vastahyökkäyksestä 2-0 johtoon. Toinen erä jatkui tasaisena ja päästä päähän rauhallisena etenemisenä. Molempien maalivahdit esittivät parastaan ja saven puolustus sai juosta lihaksensa kylläiseksi. Takkuisesti lähtenyt maalinteko ei avautunut vielä toisessakaan erässä vaikka Juho ”ikiliikkuja” Helander kolisutteli tolppia uudelleen.

Ajassa 34.23 Ylhäs siirtyi 3-0 johtoon. Saven kirin olisi alettava viimeistään tässä vaiheessa. Hyökkäykset kilpistyivät kuitenkin Ylhäksen lujaan puolustukseen – tai oman avauspelin rohkeudettomuuteen. Kun Ylhäs sai vielä kolmannen erän loppuun ylivoiman, tuntui Saven selkäranka katkeavan katsomoon saakka. Ylivoimalla Ylhäs iski vielä neljännen maalin tulostaululle ja nappasi arvokkaat pisteet kotiin. Save jäi nuolemaan näppejään ja alkoi valmistautua seuraavaan peliin.

Tähdet:

*  Toni – viisasta ja varmaa puolustuspelaamista. Hyviä nousuja.

** Joonas – pelasi joukkueen eteen 100 %.

*** Timo – loistavia koppeja. Ilman Timoa peli olisi ollut pelattu jo ensimmäisen erän jälkeen.

Ylhäs – Save II 4 – 0