LoHi – SaVe 15.10.2016 Lohja

Pipipiip pipipiip pipipiip! Kellot herättelevät SaVen urhot uutta salibandypäivää varten klo 6.00 lauantai-aamuna. Ei muuta kuin ruokaa äänen suuntaan, aamutoimet ja automatkalle Lohjalle.

Paikalle päästyään joukkue käy availemassa silmiään ja jäseniään pikku aamulenkillä, tämän jälkeen vielä päästään kentälle ottamaan kunnon lämmöt ennen peliä. Tästä ei voi muuta tulla kuin hyvää jälkeä! Vastassa siis Lohjan ylpeys, LoHi (Lohjan Hihittelijät?). Tämä viime kaudella 2.divaria pelannut joukkue antanee SaVelle todella kovan vastuksen.

Hyvinhän peli alkoi, SaVe yllätetään sormi nenässä kultaa etsimässä ja tulostaulun näyttäessä 9 pelattua minuuttia peli on jo 2-0.. Nooh, eihän siinä mitään, SaVe saa ensimmäisen hyökkäyksensä heti 16 sekuntia myöhemmin ja jo helähtää vastustajan maalissakin. Aki ”MäPassaanTeeSää”Suittio ja Ilmari ”New Eagle Eye Cherry* Norppa pääsevät 2 vs 1 hyökkäykseen, Aki feikkaa kutia keskeltä, mutta passaakin Ilmarille oikealle laidalle joka pamauttaa suoraan syötöstä pallon maalin oikeaan ylämummeliin! BOOM! Eka(toka) veto vastustajan maalia kohti ja heti saadaan tulostaululle täytettä! 2-1!

Minuuttia myöhemmin Mika ”KoollaOnVäliä” Kupila – Atte ”AccountExecuteManagerIstuvaHärkä” Laine Duo töräyttää ilmoille omat sävelensä ja saavat SaVen toisen(kolmannen) vedon maalia kohti, ja kuten arvata saattaakin pallo löytää itsensä verkon perukoilta! 2-2!

Sitten on taas vastustajan vuoro, erän lopussa tilanne onkin jo hiukan haastavampi eli 5-2..

Toista erää ollaan pelattu taas se 8 minuuttia kun peli on jo 7-2 ja SaVen Coach Elias yrittää herätellä joukkuettaan aikalisän muodossa. Vastustaja tuntuu olevan kaikessa parempi, Saven miehistä mennään karvauksessa ohi pikku pyörähdyksellä ja oikea aikaisten liikkeiden avulla avaukset napsuvat aina lapaan, sitten onkin jo takatolpalla laituri odottamassa jolle annetaan millin tarkka passi ja tämän jälkeen veräjän vartija MR GT Kride ei voi muuta kuin kirota ja kaivaa pallon verkosta..

Pelissä on nähty hyviä aihioita, mutta jotain pitäisi keksiä. 7-2 siitä viis, Suomi poika nousee, muistakaa Syväri ja Raatteen tie valmennus yrittää, lahjoo pelaajia isoilla setelitukoilla jotta maaleja alkaisi syntyä vastustajan päähän, anoo jotta pojat alkaisivat tekemään oikeita asioita kentällä. Timeout toimii hetken aikaa ja Save pääsee ylivoimalle jauhamaan. Tulosta ei kuitenkaan synny ja heti jäähyn loppumisen jälkeen jälleen helähtää Saven maalissa. Peli jo 8-2 ja suut mutrulla.

Erätauko, kapteeniston Sulttaani Lasse (A) pitää puhuttelun joukkueelle: ” Lopetetaan se omille huutelu vaihtoaitiosta, keskitytään omaan tekemiseen sekä kannustamiseen ja pelataan!” >:( Vakavaa poikaa katsoo vastaan, aletaan kuitenkin jo hyräillä pienestä tuhkimotarinasta. Yksi kenkä jo löytyy, sipinästä päätellen toinen kenkä on vastustajan maalin perukoilla. Sitä lähdetään siis metsästämään. Aihioita löytyisi.. Yleinen ajatus kuitenkin on se, että viimeisestä erästä lähdetään hakemaan hyvää fiilistä kotimatkalle ja paria maalia..

Ensimmäinen niistä ’parista’ maalista saadaankin jo heti ensimmäisessä vaihdossa jälleen MiKu-AtLa Duon toimesta, Save juhlii maalia, mutta toinen seeproista näkee erhettä maalissa ja hylkää sen. Ilmeisesti maalintekoa ennen jonkun pikkuvarvas oli maalivahdin alueen puolella 😐 .. Mutta no worries, heti seuraavassa vaihdossa taas tapahtuu: Lohi-pakki löytää itsensä oman maalinsa takaa (missä vietti juuri ennen erätaukoa 30 sekuntia pallon kanssa, mitä helvettiä. Pelkurimaista toimintaa) ja yrittää avata peliä Saven 100% karvauksen alta. Syöttö lähtee maalin takaa vasemmalle, mutta Immu katkaisee passin ja heittää No-Look-Passin maalinedustalle Veikko ”Tekno-Wex, sukua T-Rexille” Lehtoselle joka tällää puolesta metristä pallon maalin kattoon! 8-3!

Minuutti tästä ja Atte pääsee kiertämään oikealta vasemmalle ja paukauttaa suoraan kantilta taka-alakulmaan! 8-4! Woppaa!

Jälleen jopa 43 sekuntia kerkeää kulua kun Viljami ”Viltsu Aka Mr.Böge Böge” Nykänen täräyttää p-pisteiden tuntumasta pikku kish kish lantioharhautuksen jälkeen Saven ”jo”
kolmen maalin päähän Akin(taas sama kaveri) syötöstä! Pallo löytää kotoisan kolon maalin takaylänurkasta, maalivahti ei kerkeä sanomaan edes ”Lentokonesuihkuturbiinimoottoriapumekaanikkoaliupseerioppilas” kun pallo on maalin perukoilla. Täydellisen maskin maaliin tekee Pekka Vihannon berberi, mokke ei nää muuta kuin kaksi kuhmuraa edessään! 8-5!

Vastustajan leirissä hakataan paniikkinappulaa isolla kädellä ja TIMEOUT(!!!!) -huuto kajahtaa ilmoille! Pelin rytmi tällä saadaankin rikottua ja ensin Save ottaa jäähyn Mika ”BonoboHuohottaaOlkapäällä” Ahon ”kampattua” vastustajan *khöhöh*tähtipelaajan. Save kuitenkin selvittää alivoiman tiukassa paikassa, yhtään vetoa maalia kohti ei päästetä läpi. Tämän jälkeen tapahtuu kummia; vastustajalle tuomitaan peräti kolme 2 minuutin rangaistusta peräperään kun peliä on jäljellä enää 5 minuuttia. Yhden rangaistuslaukauksenkin Viltsu pääsee kokeilemaan, mutta ilmaveivi jää yritykseksi.

Pelataan ylivoimaa, palloa sahataan alakolmiossa Immun, Mika@:n sekä Pepen välillä. Pallo Mikalta Immulle, Immu passaa Pepelle, tämä jälleen Mikalle, Mika pyörähtää viivassa ja passaa oikealle Immulle joka tällää suoraan syötöstä kauhian vedon takaylämummeliin! Peli on jo 8-6! Aika 43:13. Tuhkimon kenkä on jo hollilla..

Ylivoima jatkuu ja Kride otetaan maalilta pois, kuudenneksi pelaajaksi kentälle hölkyttelee tulikuuma Immu.. Hetki veivataan vastustajan päädyssä ja tämän jälkeen pallo päätyy viivassa peliä pyörittävälle Lasselle. Lasse odottaa odottaa, feikkaa oikealle ja syöttää rystyltä vasemmassa laidassa odottavalle Akille.. Samaan aikaan Immu juoksee kulmasta vastustajan nelikon keskelle tarjoamaan syöttöpaikkaa.. Akin ja Immun katseet kohtaavat, aika pysähtyy, sydämiä ja pikkulintuja lentää ilmassa <3 , mutta missä on syötön katkoja, eijjole(!), Aki syöttää (kolmas kerta jo sama äijä!), Immu pääsee vetämään ihan täysiiiäää suoraan syötöstä oikeaan yläkulmaan, maalivahti on voimaton!!! Peli on 8-7!!! Aika 43:54. Wooooooot!! Miten voi olla, ollaan jo niin lähellä ja vielä yli minuutti jäljellä peliaikaa!

Kunhan pallo saadaan jälleen Saven haltuun otetaan maalivahti pois. Vastustaja täysilukuinen, mutta tällä hetkellä sinne voisi heittää vaikka kymmenen Lohin pelaajaa eikä sillä olisi mitään merkitystä. Save jyrää ja Lohi vikisee kovaa! Pallo minuuttia a viivassa, siirto oikealla Mika Pohjolalle, seinäsyöttö Immun kanssa ja tämän jälkeen passia Atelle joka hakee vetoa, veto kopsahtaa vastustajaan ja suuntautuu ohi maalista, perään pinkaisee MikaK joka pallon tavoitettuaan heittää pallon maalin suuntaan, pallo osuu vastustajan jalkaan, josta se kohoaa ilmaan, vastustaja pyörähtää ympäri hädissään ja pallo osuu hänen selkäänsä josta se kimpoaa maalin takanurkkaan!!! 😀 Pienoista tuuria, mutta kylläh kelpaa! PELI ON USKOMATTOMASTI TASAN 8-8!! Save on NOUSSUT KUUDEN MAALIN TAKAA YHDESSÄ ERÄSSÄ TASOIHIN! SIIS KUUDEN MAALIN! KUU-SI MAA-LIA! AIVAN KÄSITTÄMÄTÖN SUORITUS!!! Lohen pelaajat murtuvat, kyyneleitä imetään takaisin sisään niin pian kuin kyetään. Save taasen menee aivan sekaisin! MAHTAVAA! Tuhkimon kenkä löytyy! Tarina on totta!!!

LoHi – SaVe 8-8 (5-2, 3-0, 0-6(!))

*** Ilmari Norppa 3+1 Erinomainen suoritus, hattutemppu jumankauta!
** Atte Laine 2+1 Tärkeitä maaleja, aina kun pallossa todella vaarallinen!
* Pepe Ojala Vastustajan tähden murtaminen ja melkein nollilla pitäminen, tärkeän jäähyn hankkiminen ja kaamea taistelutahto.

Julkaistu kohteessa SaVe Legendat, SaVe peliraportit, SaVe peliraportit 2016-2017