SaVe – Porski 19.11.2016

Pari karvasta tappiota alla SaVe jatkaa 3-divaritaivaltaan, tällä kertaa juna puksuttaa Espoon Tapiolaan ihan siihen Espoo Blue.. Kiekko-Eps.. Espoo United(?) –joukkueen hallin viereen. Vastassa on arviolta hiukan helpommat vastustajat kuin alkukauden jyräjoukkueet. Ensimmäisessä pelissä vastustajana hurjan pistepotin kerännyt Porski.

Hallille kerääntyy vakavia naamoja ja alkupalaverissa pyydelläänkin jo valmiiksi anteeksi mahdollista äreyttä valmentajan toimesta; aamu ei ole mennyt hyvin. NHL17 peli on jättänyt hermoihin suuren haavan kirpeiden tappioiden johdosta. Näin sitä taisteluhenkeä luodaan poijjaat. Pelisysteemiä on selkeytetty ja mikromanagerointia pyritään vähentämään. Alkulenkki ulkosalla ja pientä pallon pompottelua sisällä ja avot, valmiina ollaan!

Ensimmäisessä erässä molempien maalivahtien hereillä oloa käydään kokeilemassa laukausten mennessä Savelle 8-5. Save voittaa jokaiset kaksinkamppailut (sekä yksinkamppailut :O ), Porski on löysää poikaa Saven käsittelyssä, maalia ei vain saada. Porskin ykköskenttä käy näyttämässä osaamistaan Saven päädyssä, siinä puolustusta testataan jo tosissaan. Nooh, ensimmäinen erä on aina tällainen hiukan testailuerä, mennäänpä samantein seuraavaa erää muistelemaan.

Savelta kakkoskenttä erää aloittamaan, aloitus voitetaan 100- munkkirinkilä ja pallo löytää itsensä Pekka ”Gorillaperhekiipeileeotsarypyissäkiikaroimassataivaanrantaa” Vihannon lavasta. Pekka aloitaa riplailunsa, kanttaa vasemmalle, hakee vetopaikkaa kahden-kolmen vastustajan keskeltä, vaihtopenkki huutaa VEDÄ VEDÄ, Pekka vie palloa vielä lisää vasemmalle, maalivahti liikkuu sivulle ja NYT PEKKA VETÄÄ -> Pallo yläbörrrrsääään!!! Abinat kirmaavat katsomon puolelle, örinä on kaameaa! 1-0 ! Sopivan mittainen vaihto, 9 sekuntia. Tätä lisää.

Vastustaja kerkeää jo tasoittamaan pelin ennen kuin miltei penkityksestään sisuuntunut Mika ”Kelloneljältäherätys” Pohjola pääsee näyttämään rannarinsa laadukkuutta kuudesta metristä, pallo löytää tiensä maalin oikeaan ylänurkkaan, minneppä sitä muualle kannattaa ampuakaan! 2-1!

Taas se saakerin vastustaja menee tasoittamaan pelin >;( . Mutta ottaa sitten onneksi jäähyn mailaan potkaisemisesta, Susiluoto unohti käyttää Susikättään ja laittoi takakäpälän hommiin potkun muodossa, hyi hyi! Saven kakkosylivoima kentälle, tästä sopii odottaa hyvää lopputulosta. NOT! Pojat hölmöilevät oikein urakalla ja ottavat ylivoimalla 2 jäähyä, toisesta vastustaja saa vielä rankkarin! Shillä lailla! Rangaistuslaukauksen yrittäjän kuitenkin jäädyttää Krister ”Sub-Zero” Talvinen jäätävällä tuijotuksellaan, kikkayritys katkeaa kun pallo irtoaa lavasta ja pomppii vaarattomasti maalin ohitse. Vastustaja pääsee kuitenkin pelaamaan 4 vs 3 ylivoimaa mistä tuikkaavat maalin ja jatkuvasta 5-4 ylivoimasta vielä toisenkin börsän. Peli on yhtäkkiä 2-4 Porskille! Mitäs täällä nyt oikein tapahtuu?! Saven penkiltä kysellään jo aikalisän perään, mutta Coach Immu huomaa erää olevan jäljellä vain kymmenisen sekuntia, joten turha moista on ottaa, kohta pääsee muutenkin huutamaan pelureille.

Yllättäen erätauon kommentit valmentajan puolelta eivät ole kovinkaan mairittelevia hölmöileviä ylivoima-ukkoja kohtaan, ärräpäitä lentää sen verran, että Kapteeni Haddockin menisi hiljaiseksi ja Mr. Norppa pelkää saavansa slaagin räyhätessään. Pahimpien paineiden purkauduttua neuvot ovat kuitenkin seuraavat: Jatketaan omaa hyvää peliä, voitetaan ne yksinkamppailut (:D), kolmas erä on meidän, tehdään ne maalit.

Kolmanteen erään:

Erän alut ovat Pekka Vihannon aikaa. 39 sekuntia kerkeää kulumaan kun Pekka on taas kanttaamassa oikealta vasemmalle, kisuttelee mokkea liikkeeseen, meneekö Pekka liian pieneen kulmaan(?), ei kai sentäs, laukaus lähtee, PING! yläriman kautta sisään!! 3-4! Takaa-ajo on jälleen alkanut!

5 minuuttia myöhemmin Veikko ”Syöttöjaliike” Lehtonen kiertää maalia ja alkaa kierrähdellä vaikean oloisesti päästyään maalin toiselle puolelle, mitä se oikein hommaa? No vetää tietenkin rystyltä pallon maaliiiiiin!!! Pikku rako löytyy maalivahdin kainalosta, JESH! 4-4!

Peli on siis sinettiä vaille valmis. Kuka hoitaa voittomaalin? Kukakukakuka?! Ja totta kai se sieltä löytyy se maali. Aivan selvä homma.

No Pohjolan Mikahan sen käy täräyttämässä ja syöttäjänä tämä Veikkosemme! Rannari välähtää jälleen kerran ja maalivahti on voimaton, Porskin pullapojat on lyöty! 5-4 loppulukemat lyödään ajassa 38:29.

SaVe – Porski 5-4 (0-0, 2-4, 3-0)