Oilers II – SaVe 19.11.2016

Voitokkaan Porski pelin jälkeen Sairas Veto suuntasi ottelun jälkeisen yhteenveto-palaverinsa jälkeen yläkerran kahvioon pikku tsuffeille ja smoothielle. Maalivahti-legenda Kride tilasikin palkinnoksi itselleen herkullisen näköisen lakritsi-vanilja-jäätelö-annoksen, jota tuli mussuttamaan muiden eteen naama perus virneessä.

Seuraavassa taistossa vastaan asettuu Edmonton Oilersin farmijoukkue Vantaalta.

Syventyäksemme pelaajakohtaisiin fiilareihin:

Ensteks kärkihyökkääjämme Immu. Häntä on vituttanut koko aamun. Hän hävisi aamulla verkossa kaikille änärissä. Hän on hyvin suivaantunut tästä. Mutta kuten jo suurinosa muistaakin, joku viisas mies on kerran sanonut : ”Vitutus on voimavara, joka saa ihmisessä aikaan yliluonnollisia kykyjä, kun sen kanavoi oikein”. Lähtökohdat Immulla Oilersin kaatoon siis lupauksia antavia.

Panu. Hän on niin cool. Eleetön ja rauhallinen. Tulee hallille ihan pihalla mitä on tapahtunut. Hänelle kerrotaan viime pelin sankaritarinat mahtipontisesti ja isosti. Hän on edelleen cool, eleetön.

Aki. Napostelee akimaisen rauhallisesti dallaspullaansa. Pekka ”Svoboda” Vihanto käy pyytämässä anteeksi edellisen pelin vaimonsa edessä tehtyä sakkotuuletustaan.  Mutta mistä Pekka olisi voinut sen tietää? Ei mistään. Akin vaimo oleili väärässä paikassa väärään aikaan, joten osa syy (koko syy) on hänen. Tuossa tunnukuohussa tapahtuu yleensä pelkkiä ylilyöntejä, kun hengitetään ja elätään kahdella sadalla prosentilla peliä, frustraation purkaus ja kaikki tuo yht’äkkiä poies harteilta kaiken tämän taustalla. Ihminen ei ole silloin ihminen, se on elukka.

No niin. Ja peliin. Fläpänderillä on käyty muutamia (yksi) täsmä-kuvioita pukkarin puolella ja SaVe saapuu estradille. Hyvät alkulämmöt käyntiin, ja tuomari puhaltaakin aloittavat vitjat keskiympyrään.

Ketjuissa on tapahtunut edelliseen geimiin muutoksia. Viljami ”MII-MII!” Nykänen ja Pepe ”finally-drafted” Ojala, jättävät mystisiin syihin vedoten kamppailut.

SAVE TÄNÄÄN!

FIRST LINE:

Vesa Herranen – Mika Aho – Ilmari Norppa (AYR-vitja)

Mika Ilmoniemi  – Ville Vanhatalo

2nd LINE:

Pekka Vihanto  – Lasse Mikkonen  – Aki Suittio (RED LINE)

Santeri Manninen  – Ville Kankkunen

3rd LINE:

Veikko Lehtonen  –  Mika Pohjola  –  Mika Kupila (”kolmosvitja”)

Pilli puhaltaa, peli starttaa.

PERIOD 1.

Alussa peli on tarkkaa, ja huomionarvoista on tiivistynyt SaVen puolustus-sapluuna. Se näyttää nyt kurinalaiselta ja tiiviiltä. Ensimmäistä erää mennään sen jälkimmäiselle kolmannekselle, kun alkaa tapahtua. ALL-TIME  Jäähypörssin ykköspaikkaa tavoitteleva Santeri ”Mob Squad” Manninen ajelee maalinedustalle hiipineen Oilers-hyökkääjän, ja tuomarin käsi nousee jäähyn merkiksi. Kolmosvitja hyppää tätä selvittämään. Oilers pyörittää minuutin yhtäjaksoisesti YYVEE:tään, eikä SaVe pääse vaihtamaan tuoreita jalkoja kentälle. Sitten räpsähtää. 1-0 ajassa 10:41 Tero Wendelin johdosta. Muutenpa erä onkin tarkkaa molemmilta osapuolilta, eikä sen vaarallisempia tilanteita enää nähdä. SaVen laukausmittaristo näyttää heikolta, sillä suurin osa vedoista löysivät ainoastaan takaverhon.

PERIOD 2.

Erän alkuun Ville ”CAPITAL PUNISHER” Kankkunen ei halua jäädä ”pekkaa-pahemmaksi” ja nappaisee estämisellään tilastomerkinnän kakkosminuutin arvoisesti. Tällä kertaa SaVe jaksaa pusertaa alivoimaansa 39 sekuntia, kun punalamppu pamahtaa toistamiseen Panu ”On se vaan niin Cool” Könnin selän takana. Erä on muutenkin varsin ensimmäisen toisinto, eikä vaarallisille maalintekosektoreille sen kummemmin päästä….. Paitsi Mika ”that-body-must-be-photoshoped”  Kupila, joka täräyttää puolittaisen läpiajon päätteeksi maalin edestä maalivahdin puhelimeen.  Tuomarit ovat aivan kujalla. SaVe ei saa karvata, joka hipaisusta peli pistettään poikki, kruununa tälle vielä Mannisen toinen kakkonen perus pallon tavoittelutilanteesta. VMP! Captain Manninen kävi puhumassa isällisesti tuomarikaksikolla, että hei… Onks tää joku päiväkoti vai pelataanko täällä miesten 3.divari salibandyä?

PERIOD 3.

Harvemmin vastustajat eivät ymmärrä kuinka kusessa ne ovatkaan viimeisessä erässä poikkeuksetta SaVen kanssa.  Erä alkaakin hieman leikitellen, kun Toivos Klasu siirtää Edmontonin 3-0 johtoon.  Samalla miehellä meneekin hetki myöhemmin herne nenään ja pelaa pallo kädellä. SaVe viimein YLIVOIMALLE! Nyt leikitään jo tulella Oilersin osalta rutikuivassa Esport centterin arenaalla. Vastassa BENSAA ja RÄJÄHTEITÄ! Ja niitä riittää!!!

Yyvee pyörii ja hyörii. Rosteriin remarkable comebackin tehnyt Mika ”korkki-jo-kii” Pohjola toimittelee palloa takalaidan kautta maalin edustalle hiipineelle Mika ”M35” Kupilalle, joka täräyttää vastustamattomasti pallon etunurkasta repuskaan. 3-1.

ALKUSOITTOA ALKUSOITTOA! 3 maalin ero ei ole SaVelle ikinä mitään. Ja nyt kun se on kaksi…

Maalit ruokkivat itseitseään.  WE’RE IN BEAST MODE!

Tovi myöhemmin Kupila jälleen pahanteossa, ja tarjoilee Veikko ”JURASSICPARK” Lehtoselle joka tinttaa pallon voimalla takakulmaan ja raivokas tuuletus on valmis. RÄYH!!  3-2.

Paniikissa Oilers-peluri rikkoo, ja SaVe on jälleen valmis ylivoimalleen. Ei kannattais leikkiä sillä tulella. Mutta niin raivokas SaVe-lauma on nitroissaan, että vastustajalla ei juurikaan ole muuta vaihtoehtoa kuin rikkoa. Tuomaritkin ovat heränneet viimein touhuun.

Pallo kiertää pelaajalta toiselle. Oilers on järjettömässä pinteessä. Viimein vetopaikka pelataan Mika ”QP”Ahon toimesta ykköspyssy Ilmari ”PRIME TIME” Norpalle oikeaan laitaan josta tärähtää kammottava pommi takaylänurkkaan!! Maila kohti kattoa, peli 3-3:n.

Tasan minuuttia myöhemmin tästä, sama mies on päättänyt ratkaista ottelun.  Ilmari ”THE-FINAL-SOLUTION” Norppa katkaisee vastustajan syötön itselleen pallon keskialueen jälkeen, pieni kiss-kiss ja vaarattoman näköinen, mutta lörppö kuti menee keskelle maalia, jonka espoolainen Tommy Salo räpylöi maalin kattoon pelikellon näyttäessä  40:05. BUTUMMMMMMMMMMM!!!! 3-4. RÄJÄHDYKSIÄ JA ILOTULITUKSIA!

Vastustajan puntti tutisee. SaVe lyö vaan lisää raivoa kentälle ja jokainen jätkä taistelee 250%. SaVe näyttää olevan kuin Tyyni-Valtameri… ensin on seesteistä… luullaan että saadaan purjehtia rauhassa satamaan… VÄÄRIN! Vastassa ennen satamaa on BERMUDAN KOLMIO feat. TORNADO JA 180 METRIÄ KORKEAT AALLOT! Selvitkääpä tästä SÄÄTERI!! Ehheh…

Ahdinko kulminoituu paniikki-aikalisään, ja hetkeä myöhemmin Oilers-maali ammottaa tyhjyyttään.  Niin tiivis paketti on Sairas Veto on, pelaajien ollessa mielettömässä flow:ssa, joten Oilers pyöritys on näennäistä kulmissa. KUNNES….Ville ”GLOBAL COURIER EXPRESS PARCEL” Vanhatalo saa pallon omalla puoliskolla pallon haltuunsa, iskee pienempää vaihdetta silmään, kiihdyttää kaikkien ohi oikealta laidalta, kaikkien, myös SaVe-pelaajien ja toimittaa paketin perille. Paketti toimitetaan perille. Särkymätön erikoiskuljetus on turvallisesti perillä. 3-5.  Viimeiset hetket mennään vielä infernaalisella karvauksella päästä päähän, ja homma tehdään vaarattomaksi vastustajan räpiskelyn toimesta…. Pallo toimitetaan 5 sekuntia ennen loppua takaisin vastustajan päätyyn. Kaikki lopettavat pelaamisen. SaVe pelaajisto nostaa kädet pystyyn.  Loppu numerot 3-5 ja SaVe nousee sarjassa ryminällä ulos pleijari-viivan alapuolelta.