ECG – SaVe 3.12.2016

Savelaisten karavaani kurvasi telttoineen tällä kertaa Vantaan Campo Sport Centeriin divarikauden kolmanteen tuplapeliturnaukseen. SaVen kokoonpanoon saatiin hienosti kolme hyökkäyskenttää, kaksi puolustusparia ja MV Kride.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui syksyllä Rajacupin puolivälierässä kertaalleen SaVea höykyttänyt ECG, jonka pelisysteemi kirjattiinkin tuolloin tarkasti SaVen mystiseen mustaan kansioon. (Oliko tappio siis pelkkää taktiikkaa? Vai loppuiko SaVelta oikeasti jalat? Ken tietää.)

Ja itse peliin! Ensimmäinen erä lähtee käyntiin. Kumpikin joukkue tarkkailee pelin kulkua. Otetaanko juoksukisa päädystä päätyyn, siirrelläänkö palloa rauhallisemmin vai vertaillaanko hauiksen kokoa laidoilla? Pelaajat pallottelevat kentän puolelta toiselle. Erässä ei juuri parhaisiin maalintekosektoreihin päästä. ECG:n Haapaniemeltä tippuu nukahtaessa maila kädestä ajassa 11:13 ja hänet komennetaan jäähyaitioon lepäämään. ”Tviiuutviiuutviiuu!” ja ensimmäinen erä päättyy. Tuimia ja informatiivisia katseita vaihdellaan vielä vastustajan kanssa puolin ja toisin. Onko tietoa kerätty nyt tarpeeksi? Tilanne tulostaululla 0-0. Verrattain varsin unelias ensimmäinen erä.

Toinen erä vihelletään käyntiin. Tiedot on kerätty. Jalat alkavat liikkua ja peli pyöriä. ECG on pahassa prässissä eivätkä he saa peliään millään auki. Ajassa 16:58 Viljami ”jalat liikkuvat palloa nopeammin” Nykänen ottaa laitatilanteesta 2 min vastustajan työntämisestä. SaVe on kuitenkin tehnyt kotiläksynsä ja AV puolustetaan mallikkaasti Kriden ottaessa pari onetimer-marjaa leikkisästi kiinni. Jäähy hoidettu kellon näyttäessä 18:58 ja SaVen ”Hunaja”-kenttä, Herranen-Aho-Norppa hyppää matolle. Pallo pelataan hyökkäysalueella Herraselle, joka tyylinsä mukaan neppailee vastustajat pyörryksiin ja ajaa itsensä maalin taakse. Norppa parkkeeraa samalla itsensä maalin vasemmalle tolpalle, jonne pallo Herrasen lavasta lähteekin. Pientä pomppua ja sivallus. GOOOAL!! Ajassa 19:35 Norppa laittaa pallon etukulmasta sisään ja SaVelle ansaitusti 0-1!! Myös pitkästä loukkaantumisesta kovaa vauhtia teräskuntoon kuntoutuva Herranen avaa 3-div pistetilinsä. Nice!

Peli on edelleen SaVen hallussa. ECG ihmettelee miksi tämä ottelu ei menekään niin kuin Rajacupissa. Kapteeni Mannisen johtaminen ei jätä SaVen puolustukselle epäselvyyksiä. Ilmoniemi, Ojala ja Vanhatalo tietävät mitä tehdä. Ja se myöskin toimii. Ajassa 25:58 ”nopsajalka” Nykänen esittelee nopeuttaan, antaa pienen pusun vastustajalle ja ottaa vaarallisesta pelitavasta 2 min jäähyn. Vai olikohan Nykäsen vain tehtävä nopeasti jotain, koska jäähyaition roskis oli lähempänä kuin vaihtoaition? Eihän SaVen hupparin takakuva ihan huuhaata ole. Pienet oksut jäähyaitioon merkiksi siitä, ettei enää kannata SaVella jäähyjä ottaa. Hienoa joukkueuhrautumista Nykäseltä!

AV hoidetaan jälleen upeasti kellon näyttäessä 27:58 ja Nykänenkin pääsee jäähyltä siistimään itseään vessan puolelle. Ketjut menevät hetken ristiin, mutta taidokas valmennus on hereillä ja ohjaa tilannetta rauhallisesti. Minuutti toista erää jäljellä. Kentällä Herranen-Aho-Suittio. Suittio surffailee pallon kanssa vastustajan keskustaan. Kanttaa, kanttaa ja laukaus. Veto lähtee tulisesti ja pallo tippuu reboundiin. Maalivahdin silmät ehtivät jo hivenen kostua nähdessään Ahon rynnistävän ensimmäisenä kuumaan palloon. Pallo haltuun, siirto ”svobodamaisesti” rystylle ja BOOM! Pallo löytää tiensä verkon perukoille ajassa 29:25 maalivahdin heittäytyessä kyljelleen. ”Upee playoffmainen maali” kuuluu SaVen vaihtoaitioista. Yleisö pauhaa, Aho nostaa mailan kattoon ja tilanne SaVelle 0-2. Nykänen juoksee vihdoin takaisin kokoonpanoon säikähtäessään vessaan kuulunutta yleisön mylvintää. Summeri soi ja toinen erä päättyy.

Kolmas erä alkaa. SaVe johtaa ei-niin-SaVemaiseen tyyliin kahden erän jälkeen 0-2. ”Osataanko me pelata, jos ei ole mitään kirittävää?” kysyvät hämmentyneet savelaiset valmennukselta. SaVe tiivistää pakkaansa kentällä entisestään. ECG saa pienen pallonhallinnan ja SaVen puolustus merkkauttaa reikäpallon kuviota reisiinsä upealla uhrautumisella. SaVen maalissa pelaava Talvinen on ollut häikäisevässä vireessä eikä ECG:n maalitehtailijat ole paikoistaan huolimatta saanut kuin marjojen tuoksun Talvisen pehmoisista käsistä. Ajassa 37:13 kuitenkin sattuu onnekas ohilaukaus SaVen blokatessa ECG:n Väisäsen laukauksen ja pallon kimmotessa takalaidasta toiselle puolelle maalia seisseelle hra Niskalle. Talvinen ehtii reagoimaan vielä tähänkin tilanteeseen ja heittäytyy toiselle puolelle maalia, mutta Niskan veto painuu Talvisen torjunnasta huolimatta maalin kattoon ja ECG kaventaa tilanteeksi 1-2. Harmillinen maali. Valmennus rauhoittelee savelaisten mieliä. ”Näitä sattuu, jatketaan tekemistä.”

Peli on taas savelaisten hallussa. Karvaus tuottaa edelleen ECG:lle vaikeuksia toteuttaa omaa peliään. Ajassa 38:44 SaVen ”työmyyrä” Lehtonen vääntää vastustajan kanssa laidassa keskialueella. Tuomari näkee tässä vilppiä ja antaa Lehtoselle 2 min mailan painamisesta. Pientä ihmettelyä tuomiosta, mutta SaVe joutuu jälleen alivoimalle. Tiukka jäähy tiukassa tilanteessa. AV on ollut SaVella tänään enemmän kuin toimivaa ja se toimii nytkin. Leimoja lisää kroppaan ja pakka pysyy tiiviinä. AV hoidetaan ja Lehtonen pois jäähyltä ajassa 40:44. Kello käy. ECG:n riveissä paine kasvaa ja he ottavat maalivahdin pois. Pyöritys jatkuu SaVen päädyssä. Peliä pelattu 43:43 ja aikaa jäljellä 1 minuutti 17 sekuntia. Pallo lentää SaVen päädyssä ECG:n pelaajasta laidan yli. ECG ottaa aikalisän. Pieni hengähdystauko. SaVen vaihtoaitiossa pidetään päät kylminä ja kädet kuumina.

Aikalisä vietetty. ECG joutuu ottamaan maalivahdin takaisin SaVen sisäänlyönnin vuoksi. Vihanto-Mikkonen-Nykänen astelevat askiin pelaamaan tärkeitä sekunteja pelikellosta. Pallo pelataan puolustusalueella oikeaan laitaan Mikkoselle, joka jatkaa pallon eteenpäin jalat liikkeelle laittaneelle Nykäselle. Nykänen onkin jo hetken päästä vastakkain ECG:n maalivahdin kanssa. Vaihtoaitiossa noustaan seisomaan henkeä pidätellen ja sydämet pamppaillen. Mitä tapahtuu, mitä tapahtuu!? Sekunnit ovat pitkiä, veto lähtee ja SINNE UPPOAA! Ajassa 44:22 Nykänen pamauttaa pallon maalin kattoon ja kuittaa pari jäähyään vapauttaen SaVe-lauman turvalliseen 1-3 johtoon. ECG:llä päät painuvat lattiaan ja sekunnit pelataan pois. Pelikello soittaa viimeisen torvensa. Talvinen örähtää samaan säveleen karhun karjahduksen kypärän lentäessä voiton merkiksi Moskovaan asti ja SaVe saa kuitattua Rajacupin tappionsa mahtavalla esityksellä oikeissa peleissä numeroin 1-3! THIS IS SAVE!