8.3.2014 PSB – SaVe II 5–5

Päivän ensimmäistä peliä oli ennakkospekulaatioissa ruodittu jo pari viikkoa etukäteen, olihan vastassa sarjataulukon kakkonen PSB ja kyseessä ”neljän pisteen peli” – voitto pitäisi vielä nousuhaaveet elossa. SaVe aloittikin räväkästi, vain reilu puoli minuuttia oli pelattu ja Matti ”Matti R” Rantanen kävi räppäämässä maalinedustalta pallon takarautoihin Mikan maalin takaa annetusta namutarjoilusta. Kohta tämän jälkeen SaVe pääsi pelaamaan pari minuuttia ylivoimaa, mutta se lähinnä käytettiin kuluttamaan pelikellosta pari minuuttia pois, jotta päästäisiin taas pelamaan. Kahdeksan minuutin kohdalle sattui klassisen musta 26 sekunttia ja PSB siirtyi 2-1 johtoon, joka oli myös tilanne 1. erän jälkeen.Toiseen erään punamustat tulivat hyvällä liikkeellä, ja parin minuutin pelin jälkeen ensimmäisen maalin värkänneet velikullat laittoivat roolit vaihtoon ja tällä kertaa oli Mikan vuoro soitella takarautoja. Tämän jälkeen peli jatkui tasaisena, kunnes erän loppupuoliskolla PSB iski jälleen nopeasti pari kertaa siirtyi 4-2 johtoon 2. erän päätteeksi.

2. erätauolla valmennusjohto ja Timo ”Rauhallisuuden meri” Wikström herättelivät joukkuetta. Kolmanteen erään SaVe tulikin taisteluilmeellä ja 32. peliminuutin kohdalla Matti ”metri eteen” Kannalan rajun riuhtaisun matkaan saattelema pallo löysi kuin löysikin pelaajamuurin takaa maaliverkkoihin. 4-3. Vajaa seitsemän minuuttia tästä ja nähtiin ottelun komein osuma, kun Oliver ”hartsport” Collianderin veto jäi pomppimaan vastustajan maalille, jossa Petri ”Tiki” Lehto lakaisi itsensä ja vastustajansa mattoon ja samalla ilmeisesti pallon maaliin. 4-4. Pari minuuttia Peten ”osuman” jälkeen Ville sai pallon paraatipaikalleen oikealle laidalle, mutta sekä omien että vastapelaajien yllätykseksi päättikin syöttää kovan poikittaissyötön takakulmalle aivan yksin jääneelle Miska ”junnu” Ikoselle, joka 259 pelin kokemuksella ei avopaikasta erehtynyt ja iski lukemiksi 4-5. Tässä vaiheessa kaikki näytti hyvältä. Mutta niin vain kävi kuin useasti aikaisemminkin tällä kaudella, että vastustajalle oman maalin edustalla tuomittua vapaalyöntiä ei pystytty onnistuneesti puolustamaan ja PSB nousi väkisin tasoihin vajaa kolme minuuttia ennen pelin loppua. PSB otti tovi tasoitusosuman jälkeen vielä aikalisän ja kovasti Raimo Summasen näköinen mies piirteli fläppitaululle sellaiset kuviot, että PSB sai loppuminuuttien ajaksi kehitettyä kunnon loppurynnistyksen SaVen puolustusalueelle. Mutta punamusta kesti ja pisteet puolitettiin – ja niin taisi käydä nousuhaaveillekin.