04.10.2014 Juoni – SaVe II 2-3

Save II lähti ensimmäiseen turnaukseen takanaan kaksi sekavaa ja selkeästi hävittyä harjoitusottelua. Palavereissa ennen ottelua oli painotettu tarkkaa viisikkopelaamista sekä maalintekopaikolle pääsemistä.

Juoniottelu alkoi tasaisissa merkeissä molemmilta. Hyviin maalintekotilanteisiin ei juurikaan päästy ensimmäisen 15 minuuttisen aikana vaikka vastapuoli pääsikin kuudennen minuutin kohdalla rankaisemaan Savea. Oikealta laidalta lähtenyt tarkka rannelaukaus yllätti puolustuksen ja maalivahdin. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat siis Juonelle 1-0.

Toiseen erään Save tuli selkeästi ryhdikkäämmin ja hyökkäävämmin. Harmittavasti vastapuoli osui kuitenkin jo erän toisella minuutilla vieden Juonen näin 2-0 johtoon. Saven peli parani kuitenkin koko ajan. Syötöt napsahtivat lapaan, viisikko haki yhtenäisesti paikkaa ja tekopaikkoja saatiin aikaiseksi. Varsinkin puolustuspään pelaajilta nähtiin laadukkaita nousuja ja vetoja. Hyökkääjien vedot osuivat vielä toisessakin erässä harmittavasti vain tolppaan. Joukkueen liikkeessä oli kuitenkin lupaavia merkkejä jotka saivat sinetin kolmannessa erässä.

Kolmannessa erässä SaVe II lisäsi vauhtia ja sai palkintonsa kun 32 minuutilla Juho ”Comeback” Helander napautti Jaakko ”Jagr” Niileksen tarkasta poikkikentän syötöstä pallon reppuun. Takaa-ajo oli virallisesti alkanut. Eikä mennyt kauaakaan kun SaVe II oli jo tasoittanut pelin! Ajassa 36.56 peli oli tasan 2-2 Jyri ”Rookie” Karjalaisen toimesta (Matti Rantasen syötöstä). Save oli saanut harjoitusotteluiden apinan pois selästään ja onnistunut tekemään tarvittavat maalit päästäkseen käsiksi kauden ensimmäisiin pisteisiin.

Tiivistahtinen ja tasainen peli sai mieleisen päätöksen kaksi minuuttia ennen päätöstä. Timo ”Java” Javanainen kikkaili maalin edustalle ja maalasi millin tarkasti oikeaa tolppaa hipoen. Peli SaVe II:lle 3-2 ja kahden maalin takaa oli tultu ohi. Kun Juonen takaa-ajo ei tuottanut tulosta, menivät pisteet kovasti juosseelle SaVe II:lle. Voitosta huolimatta SaVe::lle jäi parannettavaa runsaasti. Vastustaja pääsi liian ahnaasti laukomaan parhailta maalintekosektoreilta mutta onneksi Hännisen taikakädet pelastivat SaVe II:n useammilta takaiskuilta. Lisäksi hyökkäyspäässä laukaukset suuntautuivat vielä liiaksi jonnekin muualle kuin vastustajan maaliverkkoihin.