8.2.2015 Save II – Juoni

Saven toinen ottelu oli pienen lepotauon jälkeen. Kahvit ja rahkat oli nautittu ja pisteiden saalistus Vantaalla pääsi toden teolla alkamaan. Vastaan asettui keskikastissa majaileva Juoni, jolta Save oli onnistunut saalistamaan pistepotin kauden ensimmäisessä pelissä. Peliin lähdettiin tutulla kokoonpanolla, muutoksia ei haettu tappiollisen ottelun jälkeen.

Ensimmäinen erä oli varsin hidasta ja nihkeää peliä molemmilta, pahempia virheitä ei sattunut, mutta peli ei oikein tuntunut lähtevän käyntiin. Savelle se toisaalta sopi, sillä edellinen peli oli vaatinut verojaan.

Erä ehti vanheta kymmenennelle minuutille kun tuttu aisapari Jarno ”Spede” Pasanen ja Jaakko ”Jagr” Niles löysivät toisensa Juonin hyökkäysalueelta. ”Spede” Pasanen pamautti pallon tarkasti takanurkkaan ja peli oli Savelle 1-0! Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty vaikka siihen oli useaan otteeseen mahdollisuuksia.

Toinen erä lähti käyntiin hieman vauhdikkaammin kuin ensimmäinen. Saven ikiliikkuja Juho Helander laittoi jalkaa toisen eteen, mutta pallo ei vielä löytänyt verkon perille. Vastapuolen liukkaat hyökkääjät alkoivat saada pelin juonesta kiinni, ja saven puolustus oli ajoittain helisemässä. Vankasti pelanneet Joonas ja Toni jatkoivat hyviä otteitaan. Myös puolustuksen lukko Samu ”kaurapuuro” Puhakka pääsi muutamaan otteeseen näyttämään tiukkaa laukaustaan, mutta peli pysyi samoissa lukemissa. Ennen toisen erän loppua Save lisäsi johtoaan 2-0:aan. Juho Helanderin syöttö löysi Matti ”adrenaliini” Kannalan ja pam. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen sillä Juoni iski heti kahden minuutin päästä pelin 1-2:een. Vaikka Save oli päästä iskemään niitin takaisin ennen erän loppuaan, lähdettiin tauolle numeroissa 1-2.

Kolmas erä oli sitten aikamoista hurlumheipalloa. Mentiin päästä toiseen ja otteet kovenivat, välillä turhankin paljon. Opetellut asiat unohtuivat ja ennen kuin huomattiin, oli peli yhtäkkiä tasan 2-2 ja saman tien 2-3 juonelle. Nyt tarvittiin todella viisasta pelaamista ja selkärankaa joukkueelta. Timo ”mikevernon” Wikströmin kopit olivat taas kallisarvoisia kun Save yritti murtaa vastahyökkäyksillä Juonen muuria. Jouduttiin odottelemaan lähes kolmannen erän loppuun, kunnes koko Campo sport kuuli kuinka Juho Helanderin ketsuppipurkki aukesi. Peli 3-3!

Viimeiset viisi minuuttia olivatkin sellaista meininkiä, että sunnuntaille ei enempää viihdettä tarvittu. Kirsikkana kakkuun Matti Kannalan iskemä maali ajassa 44.56, joka kuitenkin hylättiin loppuneen ajan puitteissa. Harmillinen tuomarivirhe, piste kotiin tuomisiksi ja lohkon kamppailut muuttuvat entistäkin kimurantiksi.

Tähdet

* Jaakko Niiles – ahkeraa työntekoa molempiin suuntiin. Jalka ja suu kävi.

**Samu Puhakka – Varmaa puolustustyötä ja hyviä nousuja.

*** Juho Helander – Tärkeää työtä molempiin suuntiin. Olisi ansainnut useamman maalin.

Save II – Juoni 3 – 3