SaVe – Ex-Jakis 28.3.2015

Turnauksen ensimmäisen pelin häviön jälkeen ei enää ollut mahdollisuuksia 3-divarin karsintapaikkaan, mutta yksi peli vielä jäljellä: Huisin jännittävä kamppailu sarjajumboa vastaan, joka oli jo varmistanut itselleen lipun maitojunalla 5-divariin. Motivaation puutetta ei Saven joukoissa kuitenkaan ollut havaittavissa, kivahan sitä jumboa vastaan on pelata. Viime kerralla kohtaaminen päättyi Savelle 1-0, joten samanlaista tiukkaa peliä odotettiin. Vastustaja laittaa kilpikonna-siili-virtahepo –puolustuksen päälle, parkkeeraa bussin maalinsa eteen ja Save yrittää sitä 45 minuuttia murtaa. Aina hankalia tämmöiset geimit.

Vastustaja kuitenkin päättää helpottaa Saven tuskaa heti 34 sekunnin kohdalla, vastustajan maalivahti avaa selkänsä kääntäneelle pakille joka näkee jo päiväunia 5-divarin leppoisasta tahdista, jolloin Ilmari ”MiepäsNäytänMallia” Norppa pääsee tekemään *JOINKS* ryöstön ja siirtämään pallon vastustajan hölmistyneen maalivahdin ohitse. Eka vaihto ja 1-0! Kelpaa! Erää jatketaan Saven täydellisellä dominan pajalla opitulla dominoinnilla, ei tästä taida kummoista peliä tulla. Seuraavaa maali jauhetaan kuitenkin jopa 9 minuuttia, jonka jälkeen syöttökone Lasse ”Backstromin Niklas” Mikkonen vapauttaa Santeri ”ImOutOfNickNames” Mannisen tuikkaamaan maalin (2-0!) ja pari minuuttia myöhemmin toisella passillaan Toni Halosen heittämään taululle 3-0 johdon, josta siirrytäänkin erätauolle.

Toista erää läpsytellään viitisen minuuttia ja Lasse muistaa syöttämisen olevan riski ja täräyttää itse seuraavan maalin Pekka Vihannon syötöstä. Ei mitään muistikuvaa miten maali syntyi, varmasti todella jännittävästi ja Klip-Klap –kuvion myötä ;). 4-0! Viiteen nollaan taas se sama Lasse kerkesi vaihtamaan maalintekomailansa takaisin syöttömailaan ja tällä kertaa kohteena Jyri Karjalainen kauden ensimmäisellä börsällään (maalin edestä hak-hak?)! Kyllä se siitä aukeaa ensi kautta varten! 5-0! Tomi Keskinen napauttaa vasempaan ylämummoon b-pisteen kohdalta seuraavan Saven maalin, myöskin Tomin kauden ensimmäinen. Passaajana Aksu ”Aki” Sauvola. 6-0! Toimitsijat Jarno ja Matti hikoilevat pöytänsä takana, jokohan nämä maalit riittäisivät, alkaa pöytäkirjassa tila loppumaan! No EI! 7-0 by Ilmari, one-timer Tonin syötöstä! 8-0 Tomi illan ja kauden toisella maalillaan, passed by Vesa Herranen. Huh, sitten päästäänkin pikku tauolle.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Ex-Jakis pääsee vetämään kolmatta kertaa Saven maalia kohti ja Teemu Miettiselle käy pikku Tommy Salot ja pallo lörpsähtää käden kautta maaliin, kenttäpelaajat kiroavat miinustaan! Ratkeaako tiukka +- kamppailu tämän takia?! 8-1. Tässä vaiheessa tavoitteena oli enää pitää Teemulle nolla, mutta kun siitä ei enää tarvitse huolehtia niin voitaisiinkin tehdä lisää maaleja! Minuutti edellisestä ja Jyri pitää vastustajaa pilkkanaan ja toimittaa pallon maalin perukoille, syöttöpojon haalii jälleen Aksu. 9-1. Seuraavaksi Ilmari pääsee kolmatta kertaa kaudella hattutempun makuun ja täräyttää illan maalinsa nrot 3 sekä 4. Passaajina Pekka ja Osku. 11-1. 12-1 maali syntyy Pekan mailan lavasta, Immun palauttaessa palveluksen syötön muodossa. Viimeiseksi maaliksi jääkin kenenkäpä muunkaan kuin Lassen 13-1 maali, Jyri nappaa pelin kolmannen pisteensä syötön muodossa. Peli saatiin näin lopetettua muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa maalieron noustua 12:n, Tomin ja Jyrin suureksi harmistukseksi. Hattutemput silmissä kiiluen kaverit yrittivät vimmatusti saada vielä sitä yhtä maalia 😀 . Ei ole Saven historiassa aikaisemmin näin käynytkään, että peli lopetetaan kesken?! Aika jees kauden lopetus!

Pelin jälkeen kättelyssä vastustaja kiitti Savea salibandy-oppitunnista, olkaapa hyvät!