17.1.2015 SaVe II – HNMKY III 1 – 4

Pimeyden verhon laskeutuessa Myllypuron Arena Centerin ylle pelaajat koettavat säilyttää hyvän pelivireen seuraavaan otteluun. Osa valmistautui otteluun hampurilaisilla, osa eväitä syöden ja osalle riittä Arena Centerin veden litkiminen. Kännyköiden sulkeuduttua ja Toni ”Laptop” Turusen kannettavan luukun napsahdettua kiinni on aika suunnata katseet yhteen illan kärkikamppailuista. SaVe II vs HNMKY III. Namikan pelivire oli tiedossa ja ottelusta oli odotettavissa haastava. Kapelimestarimme Timo ”Areena Centerin Seppo Hovi” Javanainen painotti kurinalaisuutta joukkueelta. Vaihdot oli pidettävä lyhyinä ja turha höntyily oli jätettävä pois. Kaikille oli myös selvää, ettei tätä peliä ainakaan jäähyaitiosta voiteta. Toiseen peliin saatiin lisäksi tuoreita jalkoja kun VIlle ”Pöytälätkä” Henttonen ja Erno ”Ristiäiset” Mäki saapuivat vahvistamaan joukkuettamme. Tuoreiden jalkojen ansiosta SaVe II:lla oli kolme hyökkäysketjua ja neljä pakkia. Samalla Timo ”Catch” WIkström teki tilaa Petri ”Koura” Hänniselle maalin suulla.

Ensimmäinen erä lähti käyntiin Save II:n puolustaessa kurinalaisesti. Peli aaltoili päädystä toiseen, mutta molemmat joukkueet puolustivat pahimmat paikat pois. Erästä ei jäänyt paljoa lapsenlapsille kerrottavaksi.

Toiseen erään SaVe II:n lähti päättäväisesti ajatuksena iskea vastustajaa vyön alle vastahyökkäyksillä. Erä saikin hyvän alun kun ajassa 17.23 Erno ”Robocop” Mäki raastoi pallon maalin takaa ja tuuppasi pallon maalin eteen. Pallolle ei kuitenkaan maalin edessä löytynyt ottajaa vaan puolustaja Tuukka ”Uudenmaan Timo Jutila” Terho tinttasi sellaisen pommin, ettei vastustajan maalivahti ehtinyt nähdä palloa ennen kuin kaivoi sitä selkänsä takaa. Namika otti erässä lisäksi kaksi jäähyä, joita tehoton ylivoimamme ei päässyt hyödyntämään.

Kolmanteen erään oli tarkoitus iskeä vielä isompaa vaihdetta silmään, mutta Oltermanni-kentän valojen vilkkuessa Namika pääsi tasoittamaan pelin jo erän alkuminuuteilla. Vaikka kyseessä olikin Anyone’s Game, niin SaVe II:sta ei löytynyt ratkaisijoita sen haltuun ottajaksi. Namika iski tylysti ajassa 38.02 ja ajassa 42.14. maalit ja SaVe II:n ketjunvaihdot ja aikalisäkään ei tuonut tarvittaa muutosta peliin.

Tiukan taiston jälkeen 3-1 tappio kirvelee, vaikka kaksi erää pelattiinkin äärettömän kurinalaisesti ja taistellen. Tähtipelaajat:

• Kolme tähteä: Tuukka ”Uudenmaan Timo Jutila” Terho 1+0
  • Kaksi tähteä: Petri ”Koura” Hänninen lukematon määrä torjuntoja
  • Yksi tähti: Erno ”Ropocop” Mäki 0+1

Kahdesta ottelusta tällä kertaa jäi käteen 2 pistettä. Eroa sarjaykköseen on kuitenkin vain 3 pistettä, joten kaikki on ”omissa käsissä”. SaVe II on parantanut otteitaan, mutta paljon on tehtävä, jotta kevään saunailloissa olisi muutakin esiteltävää, kuin mustelmat hikisissä pohkeissa. Tiukkoja pelejä on luvass, mutta sarjanelosena on kuitenkin hyvä hengittää edellä majailevien niskaan.