21.2.2015 Save II – Rangers IV 6 – 5

Sairas Veto lähti kolmanneksi viimeiseen turnaukseen pakkovoittojen edessä. Viidentenä majaileva Save hamusi kahta voittoa, jotka vaadittiin, jotta mahdollisuus nousukarsintoihin säilyisi.

Ensimmäisenä vastaan asettui Rangers IV, jonka kanssa kamppailtiin edellisen kerran kovin tasaisissa merkeissä.

Ottelu lähti liikkeelle Saven kannalta loistavasti. Ajassa 01.22 Ville ”onetimer” Henttonen päräytti Toni ”puolustuksenlukko” Turusen syötöstä Saven makeasti johtoon. Peli pysyi ensimmäisen erän loistavasti Saven hallinnassa, isoveli Save ykkösen kannustaessa kentän laidalla Save II loi tilanteita toistuvasti kirkkonummelaisten maalille. Erän edetessä vastustaja pääsi kuitenkin peliin mukaan, mutta Petri Hännisen loistavat pelastukset pelastivat Saven takaiskuilta. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Saven johtaessa 1-0.

Toiseen erään peli tasoittui selkeästi. Rangers loi kiperiä tilanteita Saven puolustuksen kiusaksi – kuitenkaan onnistumatta. Kuitenkin ajassa 17.42 Rangers pääsi rokottamaan Saven puolustuspään sekoiluista, eikä Petrinkään torjunta enää olisi auttanut. Peli tasan 1-1. Rangers pääsi heti perään yrittämään maalin tekoa uudelleen. Ajassa 17.52 Juho ”virkkuukäsi” Helander komennettiin jäähyaitioon. Jäähy ehti kulua ainoastaan minuutin kun Rangers rokotti 2-1 saven puolustajien merkkausvirheestä.

Peli ehti kuitenkin vanhentua muutaman minuutin kun Saven pyörityksen ja hyökkäysyritysten jälkeen Rangers joutui rikkomaan rangaistuslaukauksen arvoisesti. Pallon taakse asettui Jaakko ”jyrä” Niiles. Taitava viimeistelijä ei kuitenkaan onnistunut tällä kertaa, joten Rangersin johto pysyi.

Kuitenkin ajassa 24.34 Rangers lisäsi kylmää vettä Saven niskaan. 3-1 tuli kuin varkain rangaistuslaukauksen jälkeen. Nyt tarvittiin ryhtiliikettä!

Sellainen tulikin välittömästi Rangersin kolmannen maalin jälkeen. Ajassa 25.58 Juho ”virkkuukäsi” Helander niittasi ”Jyrä” Niileksen taitavasta syötöstä mahtavasti reppuun. Peli oli kavennettu 2-3! Peli alkoi tasoittua nopeasti kavennusmaalin synnyttyä, eikä ehtinyt kulua kuin vaivaiset kolme minuuttia kun Save tasoitti. Kaksi sekuntia ennen erän päättymistä Ville ”onetimer” ujutti perinteisensä ja toi Saven peliin mukaan. Kolmas erä olisi sähköä ja kipinää täynnä!

Kolmas erä oli tiukkaa vääntöä ja viimeisten voimien puristusta lihaksien syövereistä. Pelin tulisi ratkaisemaan se joukkue, joka tahtoi voittoa enemmän. Save tahtoi ja esiin nousivat Saven Timo ”gepardi” Javanainen & Jyrki ”markojantunen” Aalto. Ajassa 31.40 Java Javanainen sai mahtavan ristisyötön suoraan lapaan, ja syöttäjänä oli kukas muu kuin Ville ”onetimer” Henttonen. Millintarkka laukaus ja Save johtoon 4-3! Peli ehti vanhentua neljä minuuttia kun koko kauden ensimmäistä maalia hakenut Jyrki Aalto näytti miten Porissa pelataan. Puolustajan paikalta noussut karpaasi sai Onetimer Henttoselta poikkikentän syötön hieman huonoon asentoon, mutta se ei haitannut miestä. Lavasta lähti tarkka ja kova rystylaukaus joka upposi verkon perille vieden Saven jo 5-3 johtoon! Peli näytti selvältä.

Sitä se ei kuitenkaan ollut vaan Rangers tuli vielä kerran. Ajassa 40.49 kirkkonummelaiset siirtyivät maalin päähän. Sekään ei näyttänyt herättävän Savea pelaamaan loppuun sillä ainoastaan minuutti tästä ja peli oli jälleen tasan 5-5. Save oli antanut kahden maalin kaulan ja oli nyt menettämässä arvokkaita pisteitä. Peli oli lipumassa kohti pistejakoa, mutta Save oli päättänyt voittaa kamppailun. Puoli minuuttia edellisestä maalista ja pallo oli ensimmäisen erän tapaan rangaistuspilkulla. Tällä kertaa vetoa asteli laukomaan malliottelun pelannut Java. Vastustamaton ja tarkka laukaus ohi maalivahdin ja peli oli taas Saven omissa käsissä!

Peliä oli kuitenkin jäljellä vielä kaksi ja puoli minuuttia ja kaiken huipuksi Save onnistui ottamaan täysin hölmön jäähyn viimeisille sekunneille. Rangers pyöritti viimeiset sekunnit kahden miehen ylivoimalla, mutta Saven muuri kesti! Voitto ja kaksi pistettä! Seuraavaksi Wolfin päänahkan hakuun!

Lopputulos 6-5