21.2.2015 Wolf – Save II 2 – 3

Illan toinen peli oli sarjajohtaja Wolfia vastaan. Viimeksi paikallisottelu päättyi kuitenkin Saven selkeään 5-1 voittoon, mutta takkiauki-taktiikalla ei voitu lähteä tähänkään kamppailuun. Olihan Wolf pöllyttänyt sarjakakkosen Ylhäksen edellisillä kierroksilla peräti 7-0.

Save sai tuta Wolfin hyökkäysvoiman heti ottelun alussa. Se lähti pyörittämään palloa ja peliä, joten Saven puolustuksella ja maalivahdilla oli luvassa kova iltapuhde. Alun pyörityksen jälkeen Save ryhdistäytyi ja loi tukun paikkoja susien maalille. Tolppaa lähemmäs se ei kuitenkaan päässyt ensimmäisessä erässä. Wolf sai kuitenkin palkinnon pyöritykselleen. Saven istuessa kolmen miehen voimin jäähypenkillä, olivat sudet päästä yllättämään Saven puolustajat ja tolppien välissä torjuneen Petri Hännisen. Saven jouduttua kahden miehen alivoimalle, sai Wolf luotua sekasortoa, painetta ja tilanteita Saven maalille. Kovan painostuksen jälkeen pallo painuikin verkon perukoille, mutta maali kuitenkin hylättiin maalivahdin häirinnästä johtuen. Erätauolle lähdettiin jännittävissä 0-0 lukemissa.

Toinen erä toi entistä sisuuntuneemman Wolfin ja peli saikin uuden käänteen, sen onnistuessa maalinteossa jo 30 sekuntia erän vanhennettua. Kahden miehen alivoimalla pelannut Save oli voimaton. Ylivoimamaali vei näin Wolfin 1-0 johtoon. Viimeistään nyt oli Saven herättävä taistelemaan!

Muutama minuutti Wolfin johtomaalista Save saikin luotua tilanteita Wolfin maalille. Kerta toisensa jälkeen pallo saatiin pelattua pois maalin suulta. Oli keksittävä jotain uutta. Ajassa 21.21 Tuukka ”Gattuso” Terho lähetti puolustuksesta viheliäisen roikkusyötön kohti Wolfin maalia. Syöttö löysi tiensä Timo ”gepardi” Javanaisen lapaan josta se oli helppo ujuttaa tilanteessa myöhässä olleen maalivahdin taakse. Peli oli tasan 1-1!

Peli tasoittui selkeästi ja Save sai luotua tilanteita toistuvasti. Seuraava maali tuli ajassa 26.59 mutta tällä kertaa Saven päätyyn. Wolf oli jälleen johdossa. Toinen erä tarjosi tiukkaakin tiukempaa peliä ja hurjia nousuja puolin ja toisin. Lisämaaleja ei kuitenkaan syntynyt, joten tauolle lähdettiin Wolfin johtaessa 2-1.

Kolmanteen erään Save sai koutsi Kannalan tärkeät neuvot ja tsemppaukset sekä aimo annoksen voitontahtoa. Pallo pyöri kuitenkin enemmän keskialueella kuin Wolfin maalilla. Ajassa 37.15 esiin nousi kuitenkin tuttu ratkaisija. Jaakko ”Lemieux” Niiles sai namusyötön laitaan Juho ”virkkuukäsi” Helanderilta ja lähti purjehtimaan kohti vastustajan maalia. Vastustajan puolustaja oli päättänyt pysäyttää miehen, mutta tällä kertaa Niileksen poika yllätti kaikki. Tarkka veto puolustajan jaloista upposi kuin Titanic jäävuoreen ja 2-2 oli valmiina liimautumaan tulostauluun!

Tasapelikin olisi ollut loistava tulos sarjakärkeä vastaan. Se ei kuitenkaan tyydyttänyt Saven nälkää vaan puoli minuuttia edellisestä Saven vaihtopenkillä räjähti. Kuin varkain (niin kuin aina) oli Henttosen Ville, Ville ”onetime” Henttonen päässyt vastustajan maalin taakse. Ja arvaahan sen kuinka siinä käy. 2-3! Nyt oli saatava johto pidettyä ja pisteet kotiin.

Wolf painoi päälle kuin se yleinen syyttäjä, mutta mikään ei auttanut. Save oli päättänyt ottaa pisteet kotiin tästä ottelusta. Petri Hännisen paraatipelastusten ja puolustuksen nappipelin avulla Wolf jäi nuolemaan näppejään Saven napatessa voiton tälläkin kertaa.

Lopputulos 2-3