26.10.2013 SaVe-Balaba

Uusi turnaus, uudet kujeet! Ensimmäisenä onko-taso-noussut –mittarin testaajaksi astelee viime kauden treenivastustaja Balaba. Muttaaa… Jatketaan nyt kuitenkin sillä samalla mitalla kuin viime turnaus ja päästetään vastustaja ensin 0-3 johtoon ennen kuin saadaan höyrykoneet lämpimiksi ja peli-ilme oikeaksi.

Joukkueen herättäjäksi nousee tällä kertaa Tomi Karikoski Santeri Mannisen mainiosta syötöstä ajassa 23:18. 3 minuuttia myöhemmin Santeri pääsee itsekin maalin makuun täräyttämällä hienon maalin edusnousun jälkeen ilmasta pallon pömpeliin Ilmari Norpan maalinkulmatsippisyötöstä. Balaban puntti alkaa tutisemaan, mutta tutisemisen aiheuttaman lavan tärinän ansiosta nimetön Balabalainen saa vielä tuikattua yhden maalin Jarno Kylanderin selän taakse ennen toista erätaukoa SaVen pelatessa alivoimalla. Alivoimalle jouduttiin kun SaVen peluri oli ensin saamassa 2 minuutin jäähyä, mutta vastustajan torpatessa kyseisen pelurin maahan vihellyksen jälkeen SaVe tuomioksi muutettiin 2+5 ja vastustaja sai 2 minuutin jäähyn. Mitä tästä opimme; ei kannata keräillä kamppeitaan kentän pinnasta vastustajan torppauksista, saat vain itse istua pidempään penalty boxissa! Ennen kolmatta erää mennään siis Balaban tiukassa johdossa 2-4! Mitä vielä tapahtuukaan kolmannessa erässä?!

Erän aloitusvihellyksen äänen vielä kaikuessa Kauklahden areenan sisällä Pekka Vihanto karkaa vastustajiltaan suoraan aloituksesta ja yllättää Balaban maalivahdin kesken helposta voitosta unelmoinnin! Pelikellosta kerkesi kulua vain 3 sekuntia ja peli on täräytetty 3-4! Tahtomaalia kerrakseen! Hiukan harmissaan tästä maalista ovat vain ketjukaverit kun joutuvat tulemaan vaihtoon vain kolmen sekunnin jälkeen 😉 Syöttöpisteen itselleen kalastaa Mats Sarelin.

SaVe tehostaa karvaustaan, paine Balaban pakistossa nousee ja viiden minuutin jälkeen tästä saadaan palkinto Erno Mäen jekuttaessa (ensin karvauksen laskeminen jonka jälkeen yllättäen taas takaisin kimppuun) Balaban pakkia joka hädissään heittää pallon suoraan Ilmari Norpan rintapanssariin, josta pallo tippuu alas pelurin lapaan parhaassa maalintekosektorissa ’P-pisteiden’ välistä. Paikasta ei voi enää erehtyä ja pallo löytää tiensä maaliin maalivahdin vasemmasta kainalosta. BOOM! 4-4!

Loppu peli menikin jäähyillessä ja kiroillessa miten vastustajan hujoppi ei löytänyt itseään kertaakaan boxista sikailujensa takia. Aina sama jätkä!

Pelin loputtua tulostaululta löytyivät vielä samat 4-4 lukemat. Kauden ensimmäinen piste kuitenkin saatu ja peli-ilmeen paraneminen on tosiasia!