27.10.2012 Jedan Staga – SaVe 3 – 6

Seuraavaksi Savea vastaan möyri Jedan Staga(suomennos: Haukiluodon maila), vanha tuttu Ruskeasuon talviliigasta.
Tiedetään aikaisempien pelien perusteella taitavaksi joukkueeksi, joka tykkää laidasta laitaan syötöistä ja näistä suoraan vetoja. Pirkka ”Martikainen” Lind tippui selkävaivojen vuoksi toisesta pelistä pois, joten Savella oli käytössä enää yksi ”virallinen” puolustaja Mika ”Viraalinen” Ilmoniemi. Loput kolme pakkovärvättiin hyökkäyksen puolelta. Katastrofin ainekset ovat siis kaikki padassa porisemassa! Miten Save kestää?!

Hyvin.

Ensimmäisessä erässä Saven hyökkääjäpakkien verbaalisen kommunikoinnin epäonnistuessa kielten mennessä solmuun ja kissan viedessä solmuiset kielet vastapuolen hyökkääjä pääsi livahtamaan yksin läpi ja sutaisemaan ottelun avausmaalin. Avauserässä vaihdettiin myöskin hetkeksi lajia potkupallon pariin molempien joukkueiden erehtyessä ottamaan potkaisemisesta(mailaan) jäähyn.

Toisen erän lähestyessä neljättä minuuttiaan Lasse ”Manaaja” Mikkonen avasi Saven maalihanan tukoksen jakoavaimellaan pyöräyttämällä maalin . Tähän Haukiluodon maila vielä vastasi ylivoimalla Saven valmennustiimin nimeltä mainitsemattoman jäsenen istuessa toista jäähyään ottelussa. Lasse rykäisi ylimääräiset limat keuhkoistaan ja kävi vastaamassa toisella maalillaan alle minuutti edellisestä, peli tasoihin 2-2. Lassen steppausta seuratessaan Vesa ”Hellboy” Herranen alkoi miettimään omien tanssiaskeltensa oikeaa rytmiä ja ”Heureka!” – huudahtettuaan kävi paukauttamassa kaksi melko identtistä selkämaalinpäin-yks-harhautusoikealle-kaks-kierähdysvasenjaveto-kol –maalia. Vesan maalien välissä Juho ”Hell-O-Ween” Helander masensi vastustajaa karkaamalla maalintekoon alivoimalla.

Pelissä otettiin miehestä mittaa ja taklauksia ei säästelty, tästä kertoo jo jäähytilastokin: 5 kahden minuutin jäähyä molemmille. Saven maalilla vastustajan hyökkääjiä ei säälitty, vaan koko ajan joku oli ihossa kiinni ei homolla vaan miehekkäällä Save tavalla.

Lopussa Tomi ”Frankenstein” Karikoski viimeisteli päivän viidennen maalinsa ja vastustajan Poliisi-Setä Virtanen kaunisteli lukemat loppulukemiksi 6-3 Savelle.

Kauden ensimmäisistä peleistä on ollut huomattavissa joukkueen yhtenäisyys, kaveria autetaan ja tilanteet taistellaan loppuun asti. Muutamaan otteeseen jopa laitahyökkääjätkin ovat löytäneet itsensä omalta kenttäpuoliskoltaan puolustustehtävissä. Tämä puolustuksen parannus, maalivahtien ilmiömäiset torjunnat + hyökkäyksen onnistumiset maalinteossa ovat siivittäneet Saven hurjaan alkukiitoon sarjassa.

Nyt ne takinnapit auki ja leuka ylhäällä kohti seuraavaa turnausta!

Päivän pistelingot: Lasse 3+3, Vesa 2+4, Tomi 5+0,  Ilmis 1+3