8.3.2014 SaVe II – CyKo 9–5

Päivän toisessa koitoksessa vastaan tuli sarjataulukon heikommalla puolella majaileva CyKo. Tauolla punamusta joukkue oli tainnut nauttia hieman liikaa hartsporttia ja miettinyt nousuhaaveiden kariutumisia sillä peliin ei tultu valmiina ottamaan luuloja pois Cykolta heti alussa. Päinvastoin CyKo aloitti maalinteon toisella minuutilla. Noh, tästä sentään hieman ryhdistäydyttiin ja ensin Oliver teki kauden maalinsa numero 13 tyypilliseen tapaansa ranteella suoraan kovasta juoksusta, ja viiden minuutin päästä Jarno ”Spede” Pasanen vei SaVe:n johtoon 2-1. CyKo kuittasi nopeasti tasoihin, mutta Oliver kuittasi vieläkin nopeammin SaVe:n uudestaan johtoasemaan 3-2 1. erän päätteeksi ja samalla antoi itselleen mukavat asetelmat hattutempun metsästykseen.

Ensimmäisessä erässä tutuksi tullut käsikirjoitus kuitenkin pysyi samana toisessakin erässä: SaVe piti palloa ja painosti, CyKo tyytyi lähinnä heittelemään pitkiä palloja ja iskemään kovalla prosentilla paikosta sisään. Todiste tästä saatiin heti 2. erän alkuun 10 pelisekunnin jälkeen kun cykolaiset heittivät jälleen korkean pallon maalille ja lopulta SaVe-maaliin. 3-3. Mika taiteili seuraavaksi SaVe:n johtoon Elias ”kakkossyöttö” Tammelan vapauttavasta syötöstä. Mutta peli pysyi yhtä tahmeana ja vaikeana kuin siihenkin asti ja CyKo meni väkisin 4-5 johtoon parilla peräkkäisellä maalilla. Tässä vaiheessa Ville ”Herttoniemen kostaja” Henttosen mitta tuli täyteen ja alkoi villegalleshow: ensin tasoitus 5-5 23. minuutilla, pieni hengähdystauko 2. erätauolla, ja show jatkui johto- ja voittomaalilla 33. minuutilla ja vielä yksi kiellon päälle 38. minuutilla, joka muutti tilanteeksi 7-5. Tuloksena puhdas, klassinen hattutemppu. Kostajan vierailusta CyKo ei enää koskaan toipunut, ja Jarno ja Matti R. kaunistelivat loppulukemiksi 9-5. Voiton takuumiehinä häärivät Ville  (3+0), Oliver (2+1) ja Jarno (2+1).