Ylhäs II – SaVe 31.10.2015

Oranssit kurpitsahirviöt olivat nostaneet kupruiset päänsä, luurangot koonneet luunsa kasaan ja lähtenyt katukuvaan ja zombiet nousseet koloistaan Halloweenin paistatellessa päiväänsä syvällä Tapiolan syövereissä. Nämä eivät kuitenkaan olleet tämän Espoon kyläpahasen pelottavin ilmestys.

Sairaan Vedon tuiki tärkeä kakkosturnaus edessä ja edellisen pelin tappion jälkeinen vitutus oltiinkin selkeästi käännetty voimavaraksi . Peilin edessä oltiin käyty omat monologit tsiigaan peiliin en oo varma kuka edessä seisoo huoramainen kusettaja vai suomalainen superstara”. Jälkimmäiseen oltiin päädytty.  FUCK YOU ALL-mode oli isketty silmään ja ilmassa enteili tunnelma, että tänään tämä spartamaisen kova joukkio tulee tuhoamaan vastustajansa yksitoisensa jälkeen. Jokainen tuuma otetaan kentältä haltuun ja naulataan ottelu infernaalisella liikkeellä ja armottomuudella. Näitä ennusmerkkejä oltiinkin jo varoiteltu erään sosiaalisen median uutispalstalla. Kaiken tämän lisäksi SaVen otsikoihin on noussut akatemia. SaVe 1:llä on nykyään oma akatemia. In your face other 4.division-teams!

 1st Period

”Mul on taas nälkä” Pallo lattiaan ja sotatantereelle vaivaantunut Ylhäs II ”the DOGS”  syötäväksi. Odottamaton kuitenkin tapahtuu viiden pelatun minutiin jälkeen, kun reikäpallo löytää kummallisesti tilan Krister ”Gin&Tonicin isä” Talvisen maalista. 0-1. Takaisku kuitataan ”työtapaturmaksi” ja SaVe jatkaa omaa painostusta. Ei aikaakaan kun ykkösvitjamme paine käykin sietämättömäksi Ylhäs II päädyssä. Mika ”jussi69#11” Aho karvaa pallon vastustajalta – tarjoilee sen ensin vasempaan laitaan Vesa ”Maroon#5” Herraselle, joka on jo ampumassa, mutta yllättää itsensä ja sukunsa ja tarjoileekin vierellensä huutaneelle Ilmari ”koirat-haukkuu-Immul-kulkee#10” Norpalle, joka tirvaisee tehokkaaksi hiotun onetimerinsa verkon pohjille p-pisteen tuntumasta tyhjänä ammottavaan verkkoon. 1-1.

Jo seuraavassa vaihdossa paukkuu uudestaan. Mika ”köyhänmiehen-jerelehtinen” Kupila – Pekka ”svoboda” Vihanto-show pyörii vasemmalla laidalla. Hetkellisesti pallo päätyy Ylhäs-pakille, joka heittää purkupalloa SaVen päätyyn. ”No way in Hell” – ajattelee Vihanto. Nähdään illan akrobaattisin suoritus. Roger Federerilta lainattu heittäytymis-kurotus a’la Vihanto ja ilmasta palloa takaisin Kupilalle laidan päätyyn, joka passaa uudestaan lattiasta nousseen Pekka ”diesel-lämpenee” Vihannon lapaan. Tältä lähteekin sairas rannaki yläbörsäikköin, jossa takaraudat paukkuu- 2-1 – Koirat haukkuu – maasta pelaaminen!!!! #%&#$&R#!!! Räksytystä kestää tuomarille ainakin 5 minuuttia. Sivusta seuranneelle tuo kuulostaa pikkukoiran riehumiselta posteljoonille. Huomion arvoista kuitenkin on seikka, että Vihannon atleettinen ruho oli ilmassa kokonaan osuma hetkellä, joten vaikea sellaiseen on lattiaa sotkea.. eh? Vesa toteaakin aitiossa ”pekkamainen-maali” mitä v*ttua se sitten ikinä tarkoittaakaan…? 😀

Ykkösvitjan Mika ”brains” Ahon syöttö vaparista napsahtaa jälleen vierelle asettuneen Ilmari ”second-shot-second goal” Norpan lapaan. Nähdään ei kova, mutta tarkka sijoitus yläbömbeliin.  This man is clinical. Verkko heiluu ja koirat haukkuu. WHOOOT???! Joku virhehän tässäkin täytyy olla. 3-1.  Yllättävää ei olekaan seuraavassa hetkessä, että penaltybox kutsuu Ylhäs II:n Niko Vahteraa protestoimisesta. Myös SaVen jäähykuninkaaksi tähtäävä Santeri ”Capitano” Manninen näyttää mallia ja innostuu pelaamaan väliin futista ilman mailaa. Tuomari ei katsonut niin hyvällä ja kakkosta tiskiin.

Erän lopulla nähdään vielä koira-show, ensin Ylhäs II:n messenger tulee pitämään FairPlay-esitelmäänsä SaVen vaihtoaitioon. Mutta kuten jo ennalta tiedetään mitä persialaiselle viestintuojalle tapahtuu, kun se astuu bullshittinsä kanssa väärälle reviirille… Se potkaistaan KUILUUN!!! THIS IS SAVE!!!11!!

Tämän episodin jälkeen tuomareille oli kaikilla Ylhäksen pelaajilla asiaa. Ensimmäistä erää on pelattu 30minuuttia, vaikka sen pitäisi kestää 15min.

2nd Period

”Alusta loppuun alfasta omegaan jos en antais kaikkee must ei ois antamaan ollenkaan” SaVe pitää ottelunsa kasassa, ei provosoidu vastustajan neiteilyistä, vaan jatkaa armotonta otettaan. Kuuden pelatun minuutin kohdilla penaltybox kutsuu Ylhäs II:n pelaajaa, kun vastustajan jäähyjen hankkiseen erikoistunutta kakkosvitjaa joudutaan jälleen rikkomaan.  Kolmosvitjaa sisään, ja eikun pyörittämään YV:tä. Ei aikaakaan kun, Jyri ”FitFarm” Karjalainen tarjoilee yv-pyörtyksen päätteeksi viivalta vierelleen Aki ”BULL” Suittiolle, jonka maaginen onetimer kaukaa löytää tiensä maalin kattoon. BOOOOOM!!!! 4-1 ja Kitinäkerholla on jälleen uusi kokoontuminen tuomarin suuntaan. Viime viikkoina hyvän peli-ilmeen saavuttaneelle Akille kauden kuparinen rikki komealla tavalla. Apinoita putoaa jälleen sairaan vedon selästä.

Erän jälkipuoliskolla ykkösvitja pääsee 3 vs. 2 vastahyökkäykseen. Treeneistä hiottu kuvio eskaloituu todellisuuteen, Vesa Herranen leikkaa keskelle nyt oikealta laidalta, Immun leikatessa pallottomana vasemmalle. Syöttö lavasta, ”kops”, Immun ollessaan autuaantietämätönä syötöstä Vesa huutaa ”Immu Immu”, jonka jälkeen mies havahtuu ja refleksinomaisesti rystyllä jaloistaan lurittaa maalivahdin länkejä kohden ja sieltähän se pallo nipinnapin ylittää maalilinjan. Punalamppu syttyy ja vastustaja aloittaa tutun räksytyksensä. EI OLLUT MAALISSA! Taululle ilmestyvät 5-1 numerot. BOOM!!!!

Kakkos- ja kolmoskentän pehmitellessä Ylhästä, ykkösvitja korjaa jälleen hedelmät ja kukas muukaan kuin Ilmari ”alpha-omega” Norppa! Pallo Vesalla, Mika leikkaa keskelle josta one-timer, veska hädintuskin torjuu…. Pallo kimpoilee takatolpalle Ilmari tajuuksä-kuka-sun-edessä-seisoo” Norpalle ja siirtää pallon tyhjiin! 6-1. Neljä kutii – neljä maalii. Alpha Omega!

3nd Period

Vedetäämpäs hetki henkeä… kolmanteen erään. Ylhäs laittaa omasta puolestaan all-in ja muutaman minuutin pelin jälkeen maalivahtia vedetään pois. Paine siirtyy SaVe-päätyyn ja erä pelataan punamustien kenttäpuoliskolla. SaVe aloittaa av-treeninsä Kupilan, Herrasen ja Mannisen kakkuillessa. Kurinalaisesti puolustava SaVe jättää pyöritykset kuitenkin reunoille  ja vetopaikat tukahdutetaan yksitoisensa jälkeen. Parisen minuuttia ennen loppua Mika Aho vapauttaa Jyri ”en-varppina-syötä-sille-viidettä” Karjalaisen 2 vs. 1 hyökkäykseen Immun kanssa…. Yleisen balanssin vuoksi Jyri päättää heittää lätyn verkkoonsa itse, Immun naputtaessa lattiaa viidennen maalin parrasvalot silmissään. 1-7.  Loppunumeroiksi Ylhäs onnistuu 6 vs. 4 tekemään vielä kosmeettisen kavennuksen 2-7:n. Pelin lopputulosta ajatellen se on heille laiha lohtu, SaVe on kovempi, parempi, nopeempi, vahvempi! Lisänä kaikelle tälle. kapteenistoon kivunnut Krister ”kroppa-tatuoitu-mansikoilla” Talvinen on jälleen jäätävän hyvä maalillaan.

 

SaVen official Kolme tähteä peliin:

*** Pekka ”svodoba-is-back-in-business” Vihanto  (1+0, taistelumaali tärkeään kohtaan, HYPE-tapissa)

** Ilmari ”norppagoalski#4” Norppa ** (4+0, kliininen, väkevä ja maestrosuoritus)

*Mika ”schubert” Aho  (0+3, ykköskentän säveltäjä-moottori)

Kuinkahan sitten päivän seuraavassa koitoksessa, ei varmastikkaan olisi vastaavanlaista dramatiikkaa ja sankaritarinaa luvassa…..vai…?

Ylhäs II – SaVe 2-7

Julkaistu kohteessa SaVe peliraportit, SaVe peliraportit 2015-2016
Close Bitnami banner
Bitnami