SaVe – Wolf 6.2.2016

Helmikuun kuudetta vietiin kun flunssa-epidemian kuorissa kärvistellyt Sairas Veto laahusti kauden kuudenteen turnaukseensa Vantaan syvyyksiin Campo Centeriin.

Kokoonpanoissa nähtiin muutoksia. Ykkösnyrkki AYR-vitjaa (all-year-round) oltiin päivitetty Mika ”joukkueen-keppostelija” Kupilalla,  kauden pistelinko Vesa ”filippiineiltä-30h-yksityis-lennolla-kotiin” Herrasen maatessaan letkuissa ja pelejä seuratessaan teksti-tv:stään keuhkokuumeen+angiinan+poski- ja otsa-ontelo tulehduksen jälkimainingeissa. Hästääg 5 on nyt hästääg SARS. Myös Veikko, Ville Kankkunen ja Panu on Cool loistivat omalta osaltaan poissaoloillaan. Epidemiaa tai mitä lie…?

Ketjut:

Cupila – Aho – Norppa (“yes-we-C.A.N!-vitja”)

Vihanto – Saarno – Mikkonen (”ZZZ-ZZ-top-vitja”)

Ilmis    –    xxx  – Suittio (”ISIS-vitja”)

Elias – VT (isähahmo ja poika)

Mate – Tomi (Hanson-bros)

Muutenkin SaVe-influenssaksi ristitty kulkutauti on koulinut valtaosaa pelaajistoa. Aivan se terävin ”sähäkkyys” komeili poissaolollaan jo keskiviikon höntsätreeneissä.

Silti itsevarma ja voittamisen kulttuurin saavuttanut SaVe lähti täydellä tekemisen varmuudella suorittamaan tänään tarvittavia neljää pistettä Wolfia ja Bayern Jorvia vastaan.

Lauantain aamun koitokseksessa vastaan Campon kiiluvalla matolla vastaan luisteli Sudet. Aamukangen haitatessaan osaa Sairaan Vedon pelaajistoa, sudet raapaisivat pelin alussa kahdella identtisellä kaukolämäri-osumalla parin maalin kaulan oikean laidan viivan tienoilta.

Kymmenen minuutin kohdilla nähtiin ”four-passes-breaks-any-defence”-kavennus. Santeri ”tykkään-myös-suihku-illoista” Manninen pelaa viivalta laitaan Lasse ”huijaan-pokerissa-aina-kun-voin” Mikkoselle, joka näkee maalille nousseen tutkapari Pekka ”aina-kannattaa-ennemmin-harhauttaa-kuin-ampua” Vihannon. Syöttö napsahtaa lapaan Wolfin maalilla vartioineen Teemu ”once-save-always-save” Miettisen patjan kautta Vihannon lapaan joka saa siirtää maalin edestä pallon takuu-varmasti reppuun.  It’s Vihanto-Quarenté!  Tuomarikin innostuu kommentoimaan maalia ”wau-mikä-osuma”-sanoin ja peli 1-2:n ja vaihtoaitiossa kaksikko palkitsee toisensa pikku odensseilla. Jotain ”Radulov-Kovalschukia”-tyylistä nähtävillä.

Näyttää siltä että näissä numeroissa mennään tauolle. Centterinä kahdessa vitjassa urakoinut Mika ”kuuntelen-romanttisia-kirjanovelleja-äänikasetilta-matsien-välissä” Aho ja Aki ”spiidiä-veressä” Suittio ovat täydellisen eri mieltä. Pallo pelataan Akille maalineteen – Vihannon sydän heltyy – Aki kääntää vielä rystylle!! AIJAI!! mies tyylittelee UPEAN rystynoston ohi Miettisen. Kaunis ”pukukoppimaali” ajassa 14:47. Summeri päättää avauserän numeroissa 2-2.

Toinen erä pärähtää käyntiin ja hetki tästä, punalamppu palaa SaVe-maalin takana. Coast-to-coast meininki jatkuu, sillä vajaa pari minuuttia myöhemmin SaVe iskee pallon reppuun kahdesti 19 sekunnin sisällä. Ensin Yes-We-Can-vitjan pyörremyrsky-Aho saa pallon oikealle päätyyn ja heittää maalin eteen sinne rynnineelle Ilmari ”The Milkman” Norpalle. Maestro tökkää pallon etukulmasta verkkoihin. Paketti on toimitettu kotiin. Heti tämän jälkeen iskee ZZZ-ZZ-TOP.Santeri ”The Minister Of Defense” Manninen toimittaa palloa maalille, mistä peliväline kimpoaa ilmaan maalin edessä. Tyynen rauhallisesti Lasse ”Snacks, Big Snacks” Mikkonen puttaa pallo rystyltä ohi Miettisen ja siirtää SaVen ensimmäistä kertaa johtoon 4-3. Tyylikäs osuma tältä salibandykenttien valkoihoiselta Samuel L. Jacksonilta.

Ajassa 28:27 Wolfin Laitinen pelaa pallo palloa kädellä ja SaVelle ylivoima. Tästä maali, peli viiteen kolmeen ja GAME OVER. SaVe räpeltää ylivoimaansa, pallo ajautuu ensin Wolfille, sitten omaan päätyyn. Siellä yksinäinen susi kaapii pallon itselleen, pallo maalin kulmalle,  onetimer, 4-4 alivoimalla.  PFFFFF.

Kolmanteen erään….

Taukopuheista sisuuntunut SaVe päättää lisätä pari napsua lisää pelitempoonsa, lyhentäen vaihtosykliä entisestään.

Tästä tovinen kun viikonlopun SUPERMIEHEN-viitan geimeihin mukaansa ottaneen Mika ”sHit and RunAho ottaa ohjat käsiin. Mika ”the-human-joystick” Kupila pyörii tehokkaaksi havaitun oikean laidan päädyssä – näkee pakkien väliin rynnistävän Ahon, johon millintarkka syöttö napsahtaakin. Pallo voimalla pussiin! Sairaan Vedon yksi kannattaja HP räjähtää liitoksistaan! Tämä on upeaa! 5-4.

Wolf on vaarallinen ja nälkäinen, se on tämän osoittanut jo tässäkin pelissä. Hakevat kuumeisesti tasoitusosumaa, kunnes Tomi ”The Tasmanian Devil” Keskinen sanoo FUCK IT!! saa pallon keskialueella oikealle laidalle – rynnistää laitaa pitkin kahden suden välistä/läpi oikealta laidalta ja pääsee puolittain läpi. Maailman hidastuu – sydämen sykkeensä kanssa kolmin maalivahti Miettisen ja omien hikipisaroidensa kanssa. Keskinen näkee vasemmassa ylänurkassa tilan ja toteuttaa missiotaan päämäärätietoisesti laukaisten kammottavan rannarinsa sinne. 6-4!!! Booom!!! Tyylikäs henkilökohtainen suoritus, uskomaton henkien maali!  vajaa kolme minuuttia jäljellä.

save pelaa loppuhetkensä viisaasti puolustuslähtöisesti ja nollaa täten susi-kirin synnyn. Kride maalillaan esittää viimehetkillä vielä yhden gamesaverin. loistavaa juuri näin juuri näin! runsasmaalisen ottelun voittajaksi saadaan sairas veto – kolmas voitto putkeen – ja unelma yhä elää, päävastustajaN pu-58:n ottaessa molemmista otteluistaan voitot. lopputulos 6-4.

SaVe – Wolf 6-4 (2-2, 2-2, 2-0)

Stars

*** Mika Resolute Runner Aho (1+2, MIELETÖN PELI-ILME JA VASTUUNKANTO)

** Tomi ”Sixty Minute Man” Keskinen (1+0, UPEA PELIN TAPPANEEN MAALIN LISÄKSI, USKOMATON PUOLUSTUSASENNE)

*Lasse ”you-magnificent-bastard” Mikkonen (1+1, MAESTRO IS BACK)