30.12.2015 SaVe 2 – syyskausi/reportaasi

SaVe 2 – syyskausi/ reportaasi

SaVe 2 –kausi lähti käyntiin uuden valmennusjohdon lempeällä puheella. Viime kaudella rinkiin saapuneet Tuukka ja Jyrki lähtivät luotsaamaan lähes muuttumatonta punanuttujoukkoa kohti uusia haasteita. Uusina tulokkaina joukkueeseen saapuivat ennen kautta hajonneesta Lumierästä Harri, Mikko ja Ilkka. Maalin suulle saatiin mitä loistavin Pekko.

Jo ensimmäisistä treeneistä lähtien joukkueen tavoitteena oli löytää rento yhteisilme ja jokaiselle sopivat ketjukaverit. Keskiviikon koitoksissa haettiin syöttöpelin tärkeyttä sekä maalinteon rentoutta. Hyökkäyspään vahvistaminen oli alkukauden a & o.

Ensimmäinen turnaus pelattiin Espoon Tapiolassa lokakuussa. Vastaan asettuivat ennakkoon nopeat ja vahvat joukkueet. Pandat Espoosta ja Raaseporin RF Crew. Raaseporin joukkue oli pelannut viime kaudella nelosdivaria, joten tiedossa oli hikinen iltapäivä.

Ensimmäisenä vastaan asettui Pandat. Savelaiset hieroivat vielä unihiekkaa silmistään kun Pandat olivat urakoineet muutaman maalin. SaVen maalin suulla Timo komensi rivistöään kuntoon, mutta ei auttanut. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat tylyt 5-0. Valmennusjohto yritti saada pakkaa tiiviimmäksi ja hakea vastahyökkäyksien kautta muutamaa rentouttavaa maalia. Peli saatiin kavennettua, mutta lopputuloksena oli jyrän alle jäänyt SaVe. 3-8 tappio, josta ei voi yksittäisiä pelaajia nostaa esille.

Toisena vastaan asettui Raaseporin ihmepojat. Ennakkoon vahvaksi tiedetty joukkueella oli myös ottelu alla, joten luvassa oli kahden hieman väsyneen joukkueen kamppailu pisteistä.

Alku näytti lupaavalta SaVen kannalta. Otteet olivat tasaisia ja onnistumisia saatiin. Maali jäi kuitenkin puuttumaan. Toiseen erään lähdettäessä ote kuitenkin herpaantui ja Raaseporilaiset lisäsivät vauhtia. Lopputuloksena oli jyrän alle jäänyt SaVe, 8-4 tappiolukemin.

Ensimmäisestä turnauksesta jäi valju tunne, joukkue oli onnistunut harjoitusotteluissa, mutta ensimmäiset ottelut osoittivat, että tehtävää oli vielä paljon. Turnauksen onnistujiksi valmennusjohto nosti Javan, Timon sekä Tonin.

Toinen turnaus pelattiin marraskuussa Ruskeasuolla. Joukkue sai tähän turnaukseen mukaansa viime kauden tahtopelaajat Joonaksen ja Juhon, joten odotettavissa oli verta ja hikeä. Sairastuvalla kuitenkin myös väkeä, sillä puolustuksesta olivat poissa Tuukka ja Jyrki.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Helki, joka tiedettiin vahvaksi joukkueeksi.  Vakuuttavat voitot ensimmäisissä peleissä laittoivat valmennusjohdon taas luottamaan vastahyökkäyspeliin. Ottelun ensimetrit osoittivat, etteivät pisteet olleet tuulesta temmattuja. Vahva ja väkkärä joukkue pyöritti SaVea, mutta onneksi kuitenkin kulmissa. Pyöritys sai kuitenkin aikaan herpaantumista. Pakotettuna puolustamaan, SaVe väsyi pyörityksessä ja päästi vastustajan 2-0 johtoon. Loppua kohden SaVe sai juonen päästä kiinni ja sai tehtyä muutaman maalin. Lopputuloksena kuitenkin nihkeä 5-2 tappio. Kolmas tappio peräjälkeen, kitkerää kalkkia. Valmennusjohto oli tiukan paikan edessä. Toiseen otteluun oli saatava kaikki irti, jotta voitto ja ensimmäiset pisteet irtoaa.

Kauden neljännessä ottelussa vastaan asettui Meilahden laukaus. Ennakkoon hieman vaarattomampi vastus kuin Helki. Punanutut lähtivät selkeästi paremmalla jalalla kuin koskaan aikaisemmin kaudella. Jätkät löysivät toisensa ja pelin riemu oli palannut takaisin. Vaikka vastustaja tuli muutaman kerran rinnalle, sai Mela nuolaista tällä kertaa tappion karvasta kalkkia. 7-5 voitto ja ensimmäiset pisteet. Joukkueen parhaimpana turnauksessa esiintyivät Juho, Java ja maalivireen löytänyt Tomppa.

Kolmas turnaus pelattiin marraskuun lopulla Vantaalla. Turnauksessa joukkue oli terveenä ja hyvinvoivana kasassa – myös toipilaana ollut Jyrki saatiin pakistoon mukaan. Ryhmän fiilis oli kasvanut treenipeleissä ykkösjoukkuetta vastaan, joten odotettavissa oli hyvin valmistautunut joukkue. Ensimmäisenä vastaan asteli lohkon peräpäätä pitänyt Laku, joka ei saalistanut vielä pisteen pistettä. Ottelu lähti liikkeelle tiiviinä ja hyvävauhtisena. Ainoastaan maalit jäivät puuttumaan. Ensimmäisenä osui kuitenkin Laku joka oli ennen sitä luonut vain muutaman tilanteen Timon maalille. SaVe lähti raivopäisesti jahtaamaan maalia, mutta vastustajan puolustus oli kuin muuri. Kun Laku onnistui toistamiseen, oli SaVe hankalan paikan edessä. Kahteen ketjuun tiivistäminen ei auttanut, eikä Rantasen Matin kavennuskaan lohduttanut. Vastustaja vei hikisen ja nihkeän pelin 1-3. Päät oli syystäkin painuksissa.

Toiseen peliin lähdettiin kahvin ja hyvän valmistautumisen voimalla. Tauon aikana pelattiin koko jengin voimalla pienpeliä ja haettiin pelihuumoria takaisin. Toisessa ottelussa Wank oli alussa vastaantulija motivoituneen SaVen edessä. Muutaman erän jälkeen lukemat olivat 6-1 ja peli oli täydellisesti punanuttujen hallussa. Mutta kuten niin useasti, myös nyt se ote jäi jonnekin kahvion reunamille notkumaan. Kun vastustaja löi lukemat 6-4, pisti SaVe kuitenkin uuden vaihteen päälle. Loppulukemat iloisesti 11-4 ja kaksi pistettä mukaan Vantaalta. Joukkueen johto valitsi tsempparipelaajiksi Javan, Juhon sekä Joonaksen.

Neljäs turnaus ja viimeinen peli ennen joulutaukoa. Vastaan asettui Jokerit jonka alkukausi oli ollut vähintäänkin yhtä sekava kuin SaVella. Molemmille pisteet olivat tärkeitä, joten ottelusta oli odotettavissa tiukka. SaVe jatkoi siitä mihin jäi Vantaan turnauksessa. Lukemat oli ensimmäisen erän jälkeen 3-0 ja joukkueen sisällä vallitsi rento tunnelma. Peli haluttiin hoitaa kotiin. Raaseporiin saakka ei tultu häviämään yhtä peliä. Toinen erä kuitenkin osoitti joukkueen haavoittuvaisuuden. Jokerit sai juonen päästä kiinni ja sai ujutettua maalin toisensa perään. Kun vielä toisen erän päätteeksi Jokerit sai tasoitettua ottelun, oli luvassa täysin uusi peli. Kolmas erä ratkaisi ottelun. Varsin värikäs ottelunloppu sai varmasti jokaisen Savelaisen sydämen rytmin sekoilemaan. Jokerit käväisi jo johdossa, mutta SaVe näytti lopulta kaapin paikan. 7-6 voitto ja joulutauolle voitto takataskussa. Joukkueen johto päätti ottelun tsemppareiksi Joonaksen, Harrin ja Jyrkin.

Joulutauolle siis 6 pistettä plakkarissa. Sillä ollaan äärimmäisen tiukassa sarjassa neljäntenä, viiden joukkueen ollessa samassa pistemäärässä.